De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android Wear krijgt ondersteuning voor simkaarten

Redactie
12 november 2015, 10:01
1 min leestijd
Android Wear krijgt ondersteuning voor simkaarten

Google heeft bekendgemaakt dat Android Wear vanaf nu ook smartwatches met een eigen simkaart ondersteunt. Hierdoor kunnen Android Wear-smartwatches gebruikmaken van het mobiele datanetwerk.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear simkaart-ondersteuning

Op dit moment zijn smartwatches die draaien op Android Wear nog afhankelijk van een smartphone om bijvoorbeeld berichten te ontvangen of te navigeren. Door middel van wifi of bluetooth worden de slimme horloges verbonden met de telefoon. Dankzij de de simkaartondersteuning kunnen toekomstige Android Wear-horloges ook zelfstandig opereren via 3G of 4G.

Het voordeel van internetverbinding op je smartwatch is dat je je telefoon thuis kunt laten, wanneer je dat nodig acht. Je horloge is in staat telefoontjes te ontvangen, berichten te verzenden en meer.

LG Urbane 2nd Edition

Op dit moment is er pas één smartwatch die uitgerust kan worden met een simkaart en kan beschikken over een mobiele dataverbinding: de LG Watch Urbane 2nd Edition. Dit apparaat  wordt echter eerst uitgebracht in de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Wanneer het naar de Benelux komt en voor welke prijs is nog onbekend.

android wear simkaart

Andere smartwatches die over een eigen internetverbinding beschikken door middel van een simkaart zijn de Gear S en Gear S2 van Samsung. Deze horloges draaien echter op Tizen OS, Samsungs eigen software voor smartwatches.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu