Android Wear nog weinig succesvol in 2014

Gijs Ettes
12 februari 2015, 9:02
1 min leestijd
Android Wear nog weinig succesvol in 2014

In 2014 zijn er in totaal 4,6 miljoen smartwatches verscheept, waaronder 720.000 horloges met Android Wear. Van de smartwatches met Googles besturingssysteem was de Motorola Moto 360 het populairst, zo meldt onderzoeksbureau Canalys.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear-smartwatches in 2014

Android Wear-smartwatches

Toch lijkt de interesse in Android Wear nog niet echt op gang te komen. Het platform heeft momenteel een aandeel van bijna 16 procent op de smartwatchmarkt, beduidend minder dan de Pebble (22 procent) die het afgelopen jaar goed was voor 1 miljoen verscheepte smartwatches. Het relatief eenvoudige apparaat blijft scoren dankzij de vele updates, apps en prijsverlagingen in de tweede helft van 2014. De LG G Watch R verkocht aanzienlijk beter dan zijn voorganger, maar kon de verkoopcijfers van de Moto 360 niet evenaren. Hoe vaak beide apparaten precies over de toonbank zijn gegaan, is niet bekendgemaakt.

Samsung is momenteel marktleider op smartwatchmarkt. Het bedrijf heeft de afgelopen 14 maanden maar liefst zes slimme horloges uitgebracht, maar moet volgens Canalys blijven knokken om consumenten en ontwikkelaars geïnteresseerd te houden in de apparaten en het platform Tizen. Samsung heeft maar één smartwatch met Android Wear uitgebracht, de Samsung Gear Live.

Apple Watch doorbraak voor smartwatches

Canalys verwacht dat de markt voor en interesse in smartwatches pas echt zal groeien zodra de Apple Watch is verschenen. Volgens het onderzoeksbureau heeft Apple de juiste beslissingen gemaakt door zich te richten op de accuduur en efficiëntie van het apparaat. Op dat vlak zal de smartwatch een voorbeeld worden voor toekomstige apparaten. “Android Wear zich de komende tijd flink moeten verbeteren, maar we verwachten ook dat dit gaat gebeuren.”

Het laatste nieuws over Android Wear

Bron: Canalys
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu