Google stopt met Android Wear-wijzerplaat Together

Erwin Vogelaar
6 augustus 2016, 9:52
2 min leestijd
Google stopt met Android Wear-wijzerplaat Together

De handige Android Wear-wijzerplaat Together zal vanaf 30 september niet meer bruikbaar zijn. Google stelt dat de functies geen nut meer hebben na de release van Android Wear 2.0.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear Together stopt

Gebruik je de Together-wijzerplaat voor Android Wear, dan kun je een melding verwachten waarin verteld wordt dat de wijzerplaat op 30 september wordt stopgezet. Google heeft de wijzerplaat een jaar geleden geïntroduceerd als onderdeel van Android Wear 1.3, maar de functies zullen nu grotendeels geïntegreerd worden in versie 2.0. Hierdoor is de wijzerplaat overbodig geworden.

Android Wear Together

Met de Android Wear Together-wijzerplaat kunnen gebruikers hun horloge aan dat van iemand anders koppelen. Op deze manier kun je makkelijk via je smartwatch met elkaar communiceren, door tekeningetjes, stickers, emoji, foto’s of activiteiten te sturen.

In het updatebericht stelt Google: “Met de release van Android Wear 2.0 zullen de beste mogelijkheden van Together geïntegreerd worden in het platform, zodat je kunt verbinden met meer mensen door onze berichtendiensten.Naast emoji, zul je ook Smart Reply, toetsenbord of handschriften kunnen gebruiken op het scherm van de smartwatch.” Google stelt dat door de feedback op Together, het bedrijf Android Wear 2.0 heeft kunnen verbeteren.

We weten nog niet wanneer Android Wear 2.0 uitgerold wordt, maar het lijkt logisch dat Google Together nog niet sluit voordat de nieuwe versie van het smartwatchbesturingssysteem te downloaden is. In het bericht maakt Google overigens geen melding van de smartwatches die niet de update naar Android Wear 2.0 krijgen, zoals de eerste generatie Moto 360. Als de wijzerplaat wordt stopgezet, dan verliezen de dragers van deze horloges plots functies die ze tot nu toe wel hebben gehad.

Android Wear 2.0

Google heeft Android Wear 2.0 tijdens afgelopen Google I/O aangekondigd. Naast bovengenoemde mogelijkheden, zoals typen via het scherm van je smartwatch, krijgen wijzerplaten ook toegang tot informatie uit andere apps. Daarnaast zullen veel functies van Android Wear 2.0 te gebruiken zijn zonder dat het horloge aan een smartphone is verbonden. Horloges met Android Wear 2.0 kunnen namelijk zelf een netwerkverbinding maken.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu