Dit brengt de grote update voor Android Wear

Wouter Nijsen
28 mei 2015, 19:18
1 min leestijd
Dit brengt de grote update voor Android Wear

Zoals verwacht heeft Google het een en ander rondom Android Wear aangekondigd. Er komt binnenkort een grote update  van het besturingssysteem voor smartwatches.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear update op Google I/O 2015

Google heeft tijdens Google I/O 2015  een nieuwe versie van Android Wear aangekondigd. De versie wordt binnen enkele weken voor  gebruikers beschikbaar en brengt veel nieuwe features met zich mee. De update zorgt er voor dat gebruikers voortaan gemakkelijk en sneller naar apps kijken, en  tevens diverse acties kunnen uitvoeren. Ook maakt Google bekend dat er momenteel ruim 4000 Android Wear-apps beschikbaar zijn.

AndroidWear3

Een grote nieuwe feature is het feit dat de tijd nu te allen tijde op het scherm van een smartwatch wordt getoond. Dat klinkt misschien simpel, maar bij de Apple Watch ontbreekt deze optie bijvoorbeeld. Daarnaast kunnen apps te allen tijde informatie op het schermpje tonen.

Apps van derden krijgen de mogelijkheid om informatie altijd op het scherm te tonen. Voorbeelden van zulke applicaties zijn Uber, Foursquare en Citymapper. De apps werken ook met de zwart-en-wit modus. Deze modus verbruikt aanzienlijk minder stroom dan bij normaal gebruik.

Met de update wordt het tevens mogelijk om een  Android Wear-apparaat  met polsbewegingen te bedienen. Hierdoor is het niet meer nodig om het display van de  smartwatch aan te raken. Ook  brengt de update de mogelijkheid om emoji te tekenen en sturen. Voorheen moesten gebruikers de gezichtsuitdrukking van een emoji beschrijven, wat niet altijd even goed  werkt.

Geen nieuwe Android Wear-apparaten

Enigszins opvallend is dat Google geen nieuwe Android Wear-apparaten heeft aangekondigd. Wel werd er tijdens de persconferentie gehint  naar  nieuwe apparaten die later dit jaar zullen verschijnen.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu