Aankomende Android Wear update voegt gps-ondersteuning toe

Gijs Ettes
2 september 2014, 17:02
1 min leestijd
Aankomende Android Wear update voegt gps-ondersteuning toe
Android Wear update

In een aankomende Android Wear update wordt  ondersteuning voor gps, bluetooth headsets en watchfaces toegevoegd. Dat eerste is vooral handig voor wie graag een rondje gaat hardlopen met zijn smartwatch; je kunt dan immers je activiteiten  bijhouden zonder dat je je telefoon hoeft mee te slepen. Eenmaal thuis aangekomen  worden alle gegevens gesynchroniseerd. Overigens beschikken de smartwatches die nu op de markt zijn, waaronder de Gear Live en LG G Watch, nog niet over een gps-module.  Alleen  toekomstige horloges zullen dus van de functionaliteit profiteren.

Google’s besturingssysteem voor wearables krijgt daarnaast ondersteuning voor watchfaces van derde partijen. Momenteel is het al mogelijk om alternatieve uurwerken voor je smartwatch in te stellen, terwijl officiële support vanuit Google nog ontbreekt. “Het is interessant om te zien dat een aantal derde partijen in staat is geweest om te achterhalen hoe dit werkt, aangezien we de API nog niet hebben gelanceerd”, aldus David Singleton, Google’s directeur bij Android Engineering.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear update volgt snel

Wanneer we de Android Wear update precies kunnen verwachten, is nog niet bekend. Singleton geeft  in gesprek met Cnet wel aan  dat er meerdere updates voor het einde van het jaar worden uitgerold. Deze week worden  in ieder geval al verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot  de spraakherkenning en navigatie-functie.

android wear apps

Benieuwd wat Google’s besturingssysteem voor wearables precies inhoudt en wat je er in Nederland en België meer kunt? Lees dan onze uitgebreide Android Wear review.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu