Google start wedstrijd voor Android Wear-watchfaces

Erwin Vogelaar
27 augustus 2016, 9:56
2 min leestijd
Google start wedstrijd voor Android Wear-watchfaces

Het is tijd voor een Android Wear-wedstrijd. Voor de volgende generatie watchfaces vraagt Google namelijk de hulp van alle creatievelingen. Uiteraard zijn er ook prijzen te winnen.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear wedstrijd

Hoewel er in de Play Store een hoop mooie watchfaces te vinden zijn voor je Android Wear-horloge, biedt Google graag zelf ook een serie aan opties. Voorheen heeft het bedrijf hier bekende designers voor gevraagd. Dit jaar wordt elke creatieveling met een goed idee uitgenodigd om om een design voor een watchface in te dienen. Deze wedstrijd organiseert Google samen met tijdschrift Paper.

android wear wedstrijd

Het fijne van deze wedstrijd is dat je geen technische kennis nodig hebt over het maken van watchfaces, want je hoeft alleen een design in te dienen. Mocht je winnen, dan wordt jouw design een daadwerkelijke watchface die gedownload kan worden voor een Android Wear-horloge. Je kunt dus gewoon tekenen, schilderen of waar je ook goed in bent. Vijf designs zullen daadwerkelijke watchfaces worden. De grote winnaar krijgt tevens een mentorschap met een van de professionele panelleden, een reis naar de Paris Fashion Week en een Android Wear-horloge. Om mee te doen hoef je enkel voor 15 september een design op Instagram te plaatsen onder de hashtags #AndroidWear en #WearWhatYouWant.

Mogelijk worden de winnaars onderdeel van de watchfaces voor Android Wear 2.0, de nieuwste versie van het smartwatchbesturingssysteem dat later dit jaar verwacht wordt. Met Android Wear 2.0 wordt het voor watchfaces mogelijk om allerlei informatie uit andere apps te tonen. Hierdoor hoef je steeds minder vaak extra apps te openen. Daarnaast zul je via een toetsenbord en handschriftherkenning kunnen reageren op berichtjes als je even niet in de gelegenheid bent om een reactie in te spreken. Tevens zijn met Android Wear 2.0 meer functies te gebruiken zonder dat het horloge verbonden is met een smartphone.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: Paper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu