‘Volgende update Android Wear voegt wifi-ondersteuning toe’

Android Wear krijgt door de volgende update voor het besturingssysteem voor wearables de mogelijkheid om met wifi-netwerken te verbinden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat melden anonieme bronnen tegenover The Verge. Door de Android Wear wifi-ondersteuning is het voortaan niet meer noodzakelijk om de smartwatch met een smartphone te koppelen. De dataverbinding  gaat dan via het wifi-netwerk, in plaats van de smartphone.

Deze update zou met name handig zijn voor degenen die een Android Wear-smartwatch vaak thuis of in het kantoor dragen. Zij zouden dan het wifi-netwerk van de betreffende locatie aan de smartwatch kunnen toevoegen, waarna de bluetooth-verbinding met de smartphone kan worden verbroken. Dit scheel energie voor de smartphone.

Android Wear wifi-ondersteuning

lggwatch-r-4De Android Wear wifi-ondersteuning is niet de enige nieuwe functie die de update zou brengen. Ook wordt het volgens The Verge mogelijk om de smartwatch via gebaren te besturen. Zo zouden gebruikers door hun pols te kantelen door notificaties kunnen bladeren. Hierdoor heb je niet meer een tweede hand nodig om de software te besturen.

Ook wordt het naar verluidt gemakkelijker om apps te openen en contacten te bellen. Het is echter onduidelijk of gebaren hier ook een rol spelen. De releasedatum van de Android Wear-update is eveneens nog onbekend.

Het nieuws over Android Wear komt een dag nadat Apple zijn nieuwe Apple Watch aankondigde.

Laatste nieuws over Android Wear

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.