De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo integreert Google web-apps verder in Android

Erwin Vogelaar
3 februari 2017, 19:10
2 min leestijd
Zo integreert Google web-apps verder in Android

Google gaat op Android web-apps meer aandacht geven. Ze zullen namelijk gewoon in de app-drawer geplaatst kunnen worden naast de normale geïnstalleerde apps. Tevens krijgen ze meer functionaliteiten.

Lees verder na de advertentie.

Android web-apps

Al in 2015 heeft Google web-apps geïntroduceerd. Dit is een manier voor Android-gebruikers om een webpagina op het thuisscherm van een smartphone of tablet te plaatsen. Dit gaat niet zomaar om een bladwijzer voor een leuke pagina, want er zijn steeds meer diensten die op hun website een soort app aanbieden mits je er naartoe gaat in de browser op een smartphone. Vooralsnog heeft het toevoegen van een web-app aan een homescreen het resultaat dat er een shortcut wordt geplaatst naar de webpagina toe. Dit is handig om snel bij de website terecht te komen, maar het biedt niet de voordelen die geïnstalleerde apps wel hebben. Daar gaat nu verandering in komen.

android web-apps

In de komende weken zal Google namelijk in de Chrome-bèta een update voor de web-apps doorvoeren. Als je straks een web-app aan je homescreen toevoegt, wordt deze in de app-drawer gezet naast alle normale apps en verschijnen ze zelfs in het instellingenmenu van Android. Ze kunnen zelfs interactie hebben met de andere apps en maken gebruik van het notificatiesysteem van Android in plaats van die van Chrome. Het is dus net alsof je een normale app geïnstalleerd hebt staan, zonder dat het veel ruimte inneemt op je Android-toestel. Ook kan het handig zijn als je diensten als Twitter of Facebook wil gebruiken zonder de apps te installeren.

Google stelt de mogelijkheden van web-apps steeds verder uit te breiden, zodat deze functie voor alle Android-browsers gaat werken. Web-apps toevoegen gebeurt nog wel op dezelfde manier. Dit kun je doen door in Chrome naar het menu te gaan en voor ‘Toevoegen aan startscherm’ te kiezen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu