Android weekoverzicht #52: beste high-end smartphones van 2014 en Popcorn Time

Redactie
27 december 2014, 12:48
3 min leestijd
Android weekoverzicht #52: beste high-end smartphones van 2014 en Popcorn Time

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Deel je mening over Android Planet en win een nieuwe smartphone

android planet vernieuwd

Zoals je wellicht is opgevallen, is Android Planet onlangs van een groot redesign voorzien. Zowel de voor- als achterkant zijn op de schop gegaan en graag horen we daarover jullie feedback!

Iets meer dan een maand geleden is Android Planet volledig vernieuwd (meer daarover lees je hier) met als achterliggende gedachte dat de site sneller, overzichtelijker en functioneler moest worden. Hoewel de meeste reacties op de nieuwe site positief waren, zijn we nog steeds bezig met het perfectioneren van Android Planet. We horen daarom graag je mening over de site en om die te geven, kun je de 5 minuten durende enqu ªte invullen.

Galaxy S6 krijgt mogelijk 4GB aan werkgeheugen

4gbram

De Galaxy S6 krijgt 4GB aan werkgeheugen, waarmee het aantal RAM gelijk wordt getrokken aan de meeste laptops en pc`s. Normaliter worden high-end-smartphones van 2 of 3GB aan werkgeheugen voorzien. Zo heeft de Galaxy S5 2GB aan werkgeheugen, en de Galaxy Note 4 in totaal 3GB RAM.

Samsung heeft bekendgemaakt dat het een RAM-module met een capaciteit van 4GB heeft ontwikkeld, die geschikt is voor gebruik in mobiele apparaten. Deze wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt in het aankomende vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Lees meer over het aantal Galaxy S6 RAM.

De 6 beste high-end-smartphones (vanaf 350 euro) van 2014

htconem8

In 2014 bracht elke fabrikant zijn vlaggenschip uit. Maar welke high-end-smartphones zijn ons dit jaar nu echt bijgebleven? Android Planet licht de zes beste toestellen uit. Eerder hebben de we zes beste goedkope Android-smartphones en beste midrange-smartphones uitgelicht, respectievelijk voor toestellen tot 200 euro en toestellen rond de 300 euro.

In onze lijst komen onder andere de HTC One M8, Nexus 6 en LG G3 voor. De gehele lijst met beste high-end smartphones is te bekijken op Android Planet.

PopcornTime.io komt met Android-app

PopcornTime.io Android-app

De Popcorn Time-versie PopcornTime.io heeft nu ook een Android-app, waarmee gebruikers illegaal films en series kunnen streamen. Popcorn Time is de verzamelnaam voor de illegale videostreamingdienst, waarbij er verschillende spelers zijn die de naam gebruiken. De bekendste versie is PopcornTime.se, die reeds over een Android-app beschikt, en nu heeft de grote concurrent PopcornTime.io ook een Android-app.

De PopcornTime.io Android-app laat gebruikers films en series streamen naar hun Android-device. Er zijn echter nog weinig functies beschikbaar. Zo kunnen gebruikers vooralsnog alleen content streamen, maar deze content niet naar de Chromecast sturen. “De komende tijd voegen we allerlei geweldige functies aan de app toe“, aldus de mensen achter PopcornTime.io. Lees meer over de PopcornTime.io Android-app.

Nexus 6 review: alleen voor de liefhebbers

nexus6-horizontaal

Niet alleen de prijs van een kleine 700 euro wordt een drempel voor consumenten, ook het formaat is voor velen te groot. En daarmee heeft Google willens en wetens twee grote obstakels voor zichzelf gecreëerd, ondanks dat de Nexus 6 gewoonweg een hele goede smartphone is. De Nexus-liefhebber, en dat is een relatief kleine groep, zal het formaat en de high-end-prijs hoogstwaarschijnlijk voor lief nemen. Zij verkiezen de kale versie van Android boven alles, en willen als eerste de nieuwste Android-updates.

Maar het mag duidelijk zijn dat de Nexus 6 voor het eerst sinds twee jaar een stuk minder aantrekkelijker is voor consumenten. Niet alleen door het grote scherm en hoge prijs, maar ook omdat het Nexus- en Motorola-merk niet zo populair zijn in Nederland, en Google geen geld uitgeeft aan een reclamecampagne voor de Nexus 6. En dat is zonde, want op deze manier komen veel minder mensen in aanraking met Googles Android-versie. Dat is een ontwikkeling die je als Google én Android-liefhebber niet graag ziet. Lees ook de volledige Nexus 6 review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu