Android werkend op de HP TouchPad met speciale app

Redactie
5 oktober 2011, 18:12
1 min leestijd
Android werkend op de HP TouchPad met speciale app
Android werkend op de HP TouchPad met speciale app

Hoewel het team van CyanogenMod al enige tijd bezig is met Android werkend te krijgen op de HP TouchPad, heeft het Chinees ontwikkelaarsforum Treo8 ook niet bepaald stilgezeten. Ze hebben nu een app uitgebracht waarmee je in webOS Android kunt draaien. Hoewel nog niet alles vlekkeloos werkt, is het een van de eerste manieren om Android uit te proberen op de in gratie geraakte webOS-tablet.

Android draait hier bovenop webOS als een normale app. Zo kun je Android in een card gebruiken. Nog niet alles draait bepaald vlekkeloos. Apps bevriezen met enige regelmaat en nog niet alle componenten van de HP TouchPad worden ondersteund. Wat wel werkt is het touchscreen, Wi-Fi en het openen van applicaties. De app bevindt zich nog in de testfase en is dus nogal instabiel. Deze oplossing is eerder een emulator dan een echte Android-port.

Lees verder na de advertentie.

Het is dus nog even afwachten totdat CyanogenMod een publieke versie van haar Android-software geschikt voor de HP TouchPad zal uitbrengen. Pas dan kan webOS compleet verwijderd worden van de tablet. Diegene die een HP TouchPad heeft weten te bemachtigen kan in de tussentijd hier de IPK-file downloaden en zelf proberen Android op de tablet te testen.

Bron: Pre Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu