‘Android steeds populairder onder zakelijke gebruikers’

Wouter Nijsen
11 augustus 2015, 16:58
1 min leestijd
‘Android steeds populairder onder zakelijke gebruikers’

Android wordt langzaam meer zeker groter op de zakelijke markt. Het afgelopen jaar is het besturingssysteem gegroeid  naar een  aandeel van 32 procent. Apple blijft de grootste in het bedrijfsleven.

Lees verder na de advertentie.

‘Android zakelijk steeds groter’

Dat blijkt uit onderzoek van Good Technology, dat per kwartaal uitzoekt hoe de  zakelijke aandelen  van iOS, Android en Windows zich tot elkaar verhouden. Het onderzoek is gebaseerd op activaties van apparaten in het tweede kwartaal van 2015. Apple is nog steeds verreweg de grootste, maar de groei van Android, dat nu op 32 procent staat, is noemenswaardig. Googles besturingssysteem heeft ten opzichte van vorig kwartaal een groei van 6 procent doorgemaakt, waar het marktaandeel van iOS naar 64 procent is gezakt. Vorig jaar was dat nog 70 procent.

Android kruipt langzaam naar iOS toe, en in de hightechsector is het  platform  sowieso de grootste. Daar wordt het door ongeveer de helft van alle zakelijke gebruikers gebruikt. Ook in de energie- en productiesector is Android met respectievelijk 48 procent en 42 procent vrij groot.

Android op zakelijke markt

In het onderzoek wordt ook het zakelijke gebruik van tablets genoemd. Hierbij valt op dat er in het tweede kwartaal een stuk minder iOS-apparaten zijn geactiveerd, wat waarschijnlijk te maken heeft met de verzadiging van de tabletmarkt. Android maakt op het gebied van tablets wél een groei door: van 15 procent naar 25 procent.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu