Android zal iPhone in 2012 inhalen, zegt analist

Redactie
6 maart 2009, 10:37
1 min leestijd
Android zal iPhone in 2012 inhalen, zegt analist
iphone versus android

Er zijn in de wandelgangen wel eens mensen, die denken dat Android eind 2009 groter is dan de iPhone. Maar door het ontbreken van een reeks toestellen is die claim moeilijk waar te maken. Informa heeft nu een voorzichtiger schatting gedaan: de verkoop van Android-telefoons zou in 2012 wel eens groter kunnen zijn dan de verkoop van Apple’s iPhone. Het bedrijf maakte een round-up van de markt voor mobiele besturingssystemen en voorspelt dat open source de aanjager voor groei zal zijn. Niet alleen om gebruikers toegang te geven tot nieuwe applicaties, maar ook om de kosten voor fabrikanten laag te houden.

Gavin Byrne, Research Analyst bij Informa, denkt dat het komende jaar lastig zal zijn voor fabrikanten. Het verkoopvolume zou wel eens met 10 procent kunnen dalen. “Terwijl de vraag in het middensegment in de loop van 2009 zal weegvallen, zal de verkoop van nieuwe smartphones groeien met meer dan 30 procent naar 211,2 miljoen stuks. De driver zijn innovatieve nieuwe apparaten en subsities van operators om mobiel datagebruik te promoten. Rond 2013 zal bijna vier op de tien toestellen die wereldwijd worden verkocht, een smartphone zijn”.

Lees verder na de advertentie.

Toch dicht Byrne niet alleen Android goede kansen toe. “In 2008 zijn er bijna 162 miljoen smartphones verkocht, waardoor ze voor het eerst de verkoop van notebooks inhaalden. De beslissing om het Symbian-platform open source te maken is cruciaal om te zorgen dat het de voorsprong houdt op Android, Linux en Micrsoft”, denkt Byrne. Symbian’s marktaandeel is wel gezakt: van tweederde een aantal jaren geleden tot minder dan de helft. Dat komt door Nokia’s slechte performance, maar ook door de groei van concurrerende platformen.

Via: VNUNet

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's