Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Vier de verjaardag van Android met deze 3 wallpapers

Gijs Ettes
24 september 2015, 14:37
1 min leestijd
Vier de verjaardag van Android met deze 3 wallpapers

Eerder vandaag blikten we al terug op de T-Mobile G1, de eerste smartphone van Android die zeven jaar geleden officieel werd aangekondigd. Om de verjaardag van Android te vieren, heeft Google drie kleurrijke wallpapers gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Android zeven jaar oud geworden

Gelijktijdig met de T-Mobile G1 debuteerde ook de eerste  commercieel beschikbare versie van Android. Eind 2007 verschenen al bètaversies van het platform en de Android SDK, maar het duurde een klein jaar voordat ook het grote publiek met Googles mobiele besturingssysteem aan de slag kon. Om die mijlpaal te vieren, heeft Google drie kleurrijke wallpapers gemaakt met daarop een groot aantal van de zoetigheden waarnaar de verschillende Android-versies zijn vernoemd. Helaas zijn niet alle versies vertegenwoordigd; zo missen we bijvoorbeeld Jelly Bean, Ice Cream Sandwich en Froyo.

Gaan we terug in de tijd, dan is het interessant om te zien hoe Android de afgelopen tijd is veranderd. Hieronder zie je de eerste bètaversie (november 2007), Android 1.0 (september 2008) en Android 1.6 (september 2009) op een rijtje. Leuk feitje: veel functies die tegenwoordig gebruikelijk  zijn, zoals multitouch, een virtueel keyboard, knippen en plakken  en  screenshots en mappen maken, werden pas in latere versies geïntroduceerd.

Check ook onze terugblik op de T-Mobile G1, waarin we uitgebreid stilstaan bij deze eerste Android-smartphone ooit. Deze grootmoeder aller Androids heeft nog steeds een bijzonder plekje in het hart van de Android Planet-redactie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu