‘Android en Chrome OS versmelting Andromeda wordt 4 oktober onthuld’

Erwin Vogelaar
25 september 2016, 9:57
2 min leestijd
‘Android en Chrome OS versmelting Andromeda wordt 4 oktober onthuld’

Mogelijk wordt 4 oktober ook de dag dat Google de lang besproken samensmelting van Android en Chrome OS gaat onthullen onder de naam Andromeda.

Lees verder na de advertentie.

Andromeda

Er blijven maar geruchten komen over 4 oktober. Niet alleen zal Google op die dag de Pixel-smartphones, de nieuwe Chromecast Ultra, de definitieve Google Home en mogelijk de router Google Wifi aankondigen, maar het bedrijf kan ook wel eens een stap verder gaan in de samenvoeging van Android en Chrome OS. Dit verhaal begint bij de achtste verjaardag van Android. Het besturingssysteem was gisteren namelijk jarig en heeft een feestje te vieren. Google heeft daarom een taart gebakken met bekende versiering:

Toen kwam Hiroshi Lockheimer om de hoek kijken. De senior vicepresident van Android, Google Play en Chrome tweette: “We hebben de eerste versie van Android acht jaar geleden aangekondigd. Ik heb een gevoel dat we over acht jaar praten over 4 oktober 2016.” Android Police gelooft dat Lockheimer het hier heeft over Andromeda, de samenvoeging van Android en Chrome OS.

De twee besturingssystemen van Google flirten al een tijdje met elkaar. Inmiddels begint de Play Store met alle Android-apps heel langzaam uit te rollen naar Chromebooks, zodat Android en Chrome OS al iets dichter bij elkaar komen. Dit moet echter nog maar het begin zijn. Specifiek was het The Wall Street Journal dat een jaar geleden stelde dat Google Chrome OS in Android zou gaan stoppen.

Google reageerde op dat nieuws dat de twee besturingssystemen van elkaar zouden leren, maar niet zouden worden samengevoegd. In het bericht van The Wall Street Journal werd genoemd dat het nieuwe hybride besturingssysteem pas in 2017 af zou zijn, maar dat er in 2016 al een vroege versie getoond zou worden. Zou dit op 4 oktober gebeuren? Wellicht samen met nieuwe Chromebooks, aangezien de Chromebook Pixel nu al een tijdje niet meer te koop is.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu