Android-oprichter onthult volgende week zijn eerste smartphone

Het bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin gaat eindelijk een smartphone aankondigen. Na alle geruchten rondom Essential heeft de firma zijn eerste tweet geplaatst, met een datum voor een aankondiging.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De aankondiging van Andy Rubin’s smartphone

Essential heeft in een tweet bevestigd dat er 30 mei iets groots wordt aangekondigd. Dit wordt de eerste smartphone van het bedrijf, dat door Android-oprichter Andy Rubin gestart werd. Met Essential wil Rubin een telefoon neerzetten die concurreert met bijvoorbeeld de Google Pixel en iPhone 7. Naast smartphones werkt Essential aan meer slimme apparaten, maar in welke vorm is nog onduidelijk.

Andy Rubin aankondigingOver het toestel zelf is nog maar weinig bekend. Rubin heeft bevestigd dat de smartphone een magnetische aansluiting om op te laden en accessoires toe te voegen. Verder toonde een gelekte foto dat de schermranden van de smartphone dun gehouden zijn, zelfs aan de bovenkant.

Een andere tweet van Essential liet een foto met de contouren van het toestel zien. Bovenop de smartphone zit een uitsteeksel, wat mogelijk een camera is die in 360 graden filmt. Het bedrijf bevestigde eerder al aan zo’n camera te werken.

Lees ook: Dit is waarom we Andy Rubin in de gaten moeten houden

Wat de exacte specificaties van het toestel worden en hoeveel hij gaat kosten is nog niet bekend. De prijs van de telefoon zou volgens Rubin in de buurt van die van de iPhone 7 moeten liggen, wat het aannemelijk maakt dat de interne hardware ook van dat niveau is. Mogelijk betekent dat een Snapdragon 835-chipset van Qualcomm als kloppend hart van het toestel, gezien het feit dat deze chip ook in andere high-end Android-smartphones zit.

Lees het laatste nieuws over Andy Rubin

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.