De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Andy Rubin deelde zijn eerste grote bonus met het Android-team

Redactie
20 augustus 2011, 18:18
1 min leestijd
Andy Rubin deelde zijn eerste grote bonus met het Android-team

Zonder Andy Rubin zou er vandaag de dag geen Android zijn. Hij was een van de mede-oprichters van Android in 2003 en wordt veelal gezien als de geestelijk vader van het besturingssysteem. Nu blijkt dat Rubin ook geen slechte baas is om voor te werken. De Wall Street Journal weet te melden dat toen de eerste Android-telefoon in 2008 werd verscheept Rubin een grote bonus kreeg van Google van minstens een miljoen dollar. Rubin besloot toen om de bonus te delen met het Android-team, toen bestaande uit zo’n 100 medewerkers, waarbij iedereen tussen de 10.000 en 50.000 dollar kreeg. Ook gaf Rubin twee grote feesten voor zijn medewerkers.

Zonder de visie van Andy Rubin van een gratis besturingssysteem dat door iedereen kan worden gebruikt zou Android nooit uit kunnen groeien tot wat het nu is. In het verhaal van de Wall Street Journal komt ook de lange relatie van Rubin met Microsoft naar voren. Rubin werkte ooit aan WebTV, een internettelevisiebedrijf, dat in 1997 door Microsoft werd overgenomen en vervolgens faalde. Later ging hij bij Danger aan de slag, wat vervolgens ook door Microsoft werd gekocht, maar dit faalde ook jammerlijk. Microsoft verloor bijna een miljard dollar aan de geflopte Kin-telefoons die door het voormalige Danger werden gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Het derde bedrijf waar Rubin werkte, Android Inc, bleek niet interessant genoeg voor Microsoft. Toen Rubin in 2007 bekend maakte dat een aantal telefoonfabrikanten met Android aan de slag gingen, verwelkomde directeur Steve Ballmer van Microsoft het nieuwe bedrijf nogal lacherig en zei dat ze “welkom zijn in onze wereld.” Anno 2011 blijft dat deze wereld niet meer zo Microsoft is. Wereldwijd gezien is het aandeel van Windows Mobile/Windows Phone lager dan twee procent, terwijl Android de leiding heeft met maar een marktaandeel van 43 procent.

Bron: Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu