‘Andy Rubin kreeg Android-inspiratie in dienst van Apple’
Redactie

andy-rubinAndy Rubin, de godfather van Android, werkte van 1989 tot 1992 bij Apple, als eenvoudige engineer. Hij vertrok daarna naar General Magic, om vervolgens Danger op te richten, een bedrijf dat in de VS een waanzinnig populaire chattelefoon ontwikkkelde: de Sidekick. Danger werd uiteindelijk gekocht door Microsoft, die er tot op heden weinig zichtbaars mee heeft gedaan. Andy Rubin was ondertussen alweer met andere dingen bezig: in 2003 richtte hij een nieuw bedrijf op en ging aan de slag met het ontwikkelen van een eigen mobiel platform: Android. Dat kwam in 2005 in handen van Google. Apple beweert nu dat Rubin zijn inspiratie voor Android opdeed in de tijd dat hij bij Apple werkte.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De argumenten werden naar voren gebracht in de zaak die momenteel wordt behandeld door de International Trade Commission (ITC), waarbij Apple en HTC tegenover elkaar staan met beschuldigingen over inbreuk op patenten.

Rubin blijkt in de vroege jaren negentig inderdaad bij Apple te hebben gewerkt. Hij rapporteerde daarbij rechtstreeks aan de uitvinders van het 6.343.263-patent, waar het in de zaak tussen Apple en HTC om gaat. Precies op hetzelfde moment ontstonden de eerste ideeën over realtime API’s. Rubin zou vervolgens ideeën uit het patent hebben verwerkt in het fundament van Android.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.