Andy Rubin over de toekomst van Android: Eclair en Flan, huishoudelijke apparaten

andy rubinAndy Rubin, de grote man van Android, heeft afgelopen week tijdens het Google- en T-Mobile-evenement in de VS meer verteld over de toekomst van Android. Rubin verwacht dit jaar 15 tot 20 Android-toestellen op de markt. Dat betekent dat er in het najaar een flinke inhaalslag door de fabrikanten moet worden gemaakt, want de teller staat nog niet op 10. Rubin ontmoette onlangs een bedrijf dat 18 toestellen met Android had klaarliggen om te lanceren. Wat het besturingssysteem zelf betreft: na Cupcake, Donut en Eclair krijgen we Flan. Eén van de vernieuwingen is dat er meerdere betalingssystemen naast Google Checkout bij komen. Het zal steeds vaker voorkomen dat gebruikers hun applicaties via hun mobiele telefoonrekening kunnen betalen, zoals straks bij T-Mobile in de VS mogelijk is bij de T-Mobile myTouch (HTC Magic).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Toekomstige versie van Android zullen sterker de nadruk leggen op sociale netwerkfuncties. Een andere verbetering is bijvoorbeeld dat je bij een binnenkomend telefoongesprek niet alleen de caller-ID met foto en naam te zien krijgt, maar ook de laatste update die deze persoon op Facebook heeft gepost. Als dat geen vooruitgang is…

Rubin vertelde ook dat hij bedrijven heeft ontmoet die Android-apparaten ontwikkelen voor huishoudelijk en recreatief gebruik. Het gaat daarbij om robots, koelkasten en GPS-terminals. Volgens Rubin is Android ontworpen voor meer zaken dan alleen mobiele telefoons: “Fundamentally, we are trying to connect them all.”

Via: PlanetAndroid

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.