De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Andy Rubin reageert op fragmentatie-geruchten

Redactie
7 april 2011, 11:04
1 min leestijd
Andy Rubin reageert op fragmentatie-geruchten

Wie de afgelopen weken het nieuws volgde op Android Planet, die weet dat er veel speelt op het gebied van fragmentatie. Zo zou Google nieuwe regels hanteren om fragmentatie te reduceren. Daarnaast houdt Google de release van Honeycomb-tegen, waardoor kleinere fabrikanten nog geen Android 3.0-tablets kunnen produceren. Ook dit zou te maken hebben met fragmentatie. Android-baas Andy Rubin reageert nu op de geruchten.

Op het anti-fragmentatie-beleid reageert Rubin nuchter: “Dat beleid hanteren we al sinds Android 1.0. Het blijft een prioriteit, aangezien het voor de gebruikerservaring van consumenten van groot belang is. De oprichters van de Open Handset Alliance stemden er in 2007 allemaal mee in om Android niet te fragmenteren. Toch zijn er geen restricties als het gaat om aangepaste gebruikersomgevingen (zogenoemde ‘schillen’, red.).”

Lees verder na de advertentie.

Volgens Rubin houdt Google de broncode van Honeycomb achter, omdat het team nog bezig is met aanpassingen. “Het Android-team is hard aan het werk om alle nieuwe Honeycomb-mogelijkheden naar telefoons te porten”, zegt Rubin. “Als het werk klaar is, dan publiceren we de code. Deze tijdelijke uitstel betekent niet dat we onze strategie hebben veranderd.”

Rubin sluit in het artikel niet uit dat de regels voor leden van de Open Handset Alliance zijn verscherpt. De eerdere geruchten dat Google een lijstje met nieuwe eisen naar fabrikanten heeft gestuurd kunnen dus heel goed waar zijn.

Via: Android Developers blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu