De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android-oprichter Andy Rubin toont eerste foto nieuwe smartphone

Erwin Vogelaar
27 maart 2017, 20:20
2 min leestijd
Android-oprichter Andy Rubin toont eerste foto nieuwe smartphone

De mysterieuze Andy Rubin-smartphone laat zich voor het eerst zien. De mede-oprichter van Android is nog wel erg voorzichtig en toont maar een hoekje.

Lees verder na de advertentie.

Andy Rubin-smartphone

We krijgen eindelijk een voorzichtige eerste blik op de smartphone waar Andy Rubin aan werkt. De mede-oprichter van Android heeft het bedrijf Essential opgericht, waarmee hij een high-end smartphone maakt die moet concurreren met de iPhone en Pixel. Er zijn ongeveer veertig mensen bij Essential in dienst die eerder bij bedrijven als Google en Apple werkzaam waren. We weten al een tijdje dat dit toestel een nagenoeg randloos scherm zou hebben en de afbeelding lijkt dit te bevestigen. “Ik ben erg enthousiast over de manier waarop dit vorm krijgt”, schrijft Rubin in de tweet waarmee hij de afbeelding de wereld in stuurt. “Ik sta te popelen om het in de handen van meer mensen te krijgen.”

De foto laat nog veel aan de fantasie over. Vooral duidelijk is dat de rand aan de bovenkant van het toestel net zo dun is als de zijkant. Hierdoor zou je denken dat er geen ruimte is voor een selfiecamera. Rubin legt in ieder geval de lat hoog door de willen concurreren met de iPhone en Pixel. Welke features hij hier voor bedacht heeft laat zich nog gissen.

Deze foto lijkt de start te zijn van een marketingcampagne waarin de hype voor het toestel langzaam opgebouwd wordt. Essential heeft hier onder andere de pr-man van AR-bedrijf Magic Leap voor aangenomen. Of deze campagne uiteindelijk resulteert in in een toptoestel is maar afwachten.

Rubin heeft wel de ervaring om er iets moois van te maken. Hij heeft namelijk acht jaar lang de leiding over Android gehad. In die tijd is Android van een klein projectje naar het meest gebruikte mobiele besturingssysteem gegroeid. Eerdere geruchten stelden dat het toestel al halverwege 2017 op de markt gezet gaat worden voor een prijs rond de 649 dollar.

Lees het laatste nieuws over Andy Rubin

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu