Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Angry Birds 2 vanaf 30 juli beschikbaar voor Android

Gijs Ettes
16 juli 2015, 14:54
1 min leestijd
Angry Birds 2 vanaf 30 juli beschikbaar voor Android

Ontwikkelaar Rovio heeft bekendgemaakt dat het op 30  juli eindelijk een écht vervolg op Angry Birds presenteert. Angry Birds 2 wordt ‘Bigger, badder, birdier’, maar wat dat concreet inhoudt, is niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds 2 verschijnt later deze maand

Wel is duidelijk dat we eind deze maand een nieuw deel in de serie tegemoet kunnen zien, dat  waarschijnlijk weer gratis wordt uitgebracht voor onder meer Android en iOS. Opvallend is dat de nieuwe Angry Birds wordt bestempeld als een echt vervolg, terwijl er sinds de verschijning van de eerste game in 2009 al de nodige spellen in de serie zijn verschenen.

angry birds 2

Zo zagen we het spelconcept al twee keer overgoten zien worden met een Star Wars-sausje en namen de boze vogeltjes in Angry Birds Go! plaats in karts. Ook in het in maart uitgebrachte Angry Birds Stella POP! is het niet de bedoeling om vogels met een katapult af te vuren op groene varkentjes, maar moet je met gekleurde bolletjes de groene varkentjes in een groot speelveld wegspelen.

We zijn benieuwd in hoeverre Angry Birds 2 zijn voorganger weet te verbeteren en kan komen met verfrissende spelelementen. Ondanks 14 games, bakken  aan merchandise en een aankomende  speelfilm lijkt de interesse in de serie wat te zijn afgenomen: Rovio zag in 2014 zijn winst dalen met 73 procent.

Zit jij te wachten op een nieuw deel in de Angry Birds-serie? Laat in de comments weten waarom (niet)!

Bron: Rovio
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu