Animal Crossing Pocket Camp komt 22 november naar Android: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
20 november 2017, 8:53
3 min leestijd
Animal Crossing Pocket Camp komt 22 november naar Android: dit moet je weten

Na Super Mario Run en Fire Emblem Heroes is Nintendo bijna klaar voor zijn derde smartphonegame: Animal Crossing Pocket Camp.

Animal Crossing Pocket Camp aangekondigd

Het spel werd eind oktober aangekondigd, maar is na tests in enkele kleine landen binnenkort klaar voor het grote publiek. Nintendo maakte vandaag bekend dat Pocket Camp vanaf 22 november beschikbaar is voor Android. Heb je een Nintendo-account, dan is het nu mogelijk om jezelf alvast te registreren. Dan stuurt Nintendo een berichtje als de game klaar staat. Dit is waarom het misschien je volgende favoriete smartphonespel wordt.

1. Uitermate geschikt voor smartphones

Animal Crossing is als serie enorm geschikt voor smartphones. Het idee van deze games is dat je in een nieuw dorpje komt te wonen. Hier richt je een huisje in, help je de buurtbewoners en betaal je jouw hypotheek af. Het fijne aan Animal Crossing is dat er geen haast achter zit. Alles doe je op je eigen tempo. Het is dus geen probleem als je zo nu en dan even een kijkje neemt, of de game een week, een maand of langer laat liggen.

Animal Crossing Pocket Camp heeft een kampeerthema. Het nieuwe kamp waar je gaat wonen met je eigen camper oogt wat kleiner dan de dorpjes in de grote versies van Animal Crossing, maar dat houdt het ook behapbaar.

2. Sociale game

Een van de doelen in Pocket Camp is het maken van meubels voor het kamp. Dit doe je met materialen die je in de game vindt. Maak je een mooi kamp, dan komen er allerlei dieren op bezoek waar je vrienden mee kan worden. Vind je bepaalde materialen niet, dan is het mogelijk om deze te ruilen met je vrienden in je vriendenlijst. Of je koopt ‘Leaf Tickets’ met echt geld, die je weer kunt omruilen voor materialen.

Materialen zijn namelijk niet oneindig te verzamelen. Vind je bijvoorbeeld een appelboom en haal je de appels eruit, dan moet je enkele uren wachten tot er weer nieuwe appels te vinden zijn. Op deze manier motiveert Nintendo ongeduldige mensen om geld uit te geven.

3. Bezoek allerlei locaties

De materialen zijn niet te vinden bij de kampeerplek, maar op de locaties die je op de kaart vindt. Denk aan een strand, eiland, rivier en bos. Met je camper reis je daarheen om nieuwe personages te ontmoeten, meer materialen te vinden en bijvoorbeeld te vissen.

animal crossing pocket camp

Het kan ook lonen om ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds op pad te gaan. De gamewereld gaat namelijk even snel als de echte wereld en op verschillende momenten van de dag duiken er wellicht andere dieren op. Ook kun je de kampeerlocaties van je vrienden bezoeken, om te zien wat zij ervan hebben gemaakt.

4. Oneindige mogelijkheden voor updates

Deze game is in theorie heel lang te spelen, omdat je telkens nieuwe doelen voor jezelf opstelt. Daarnaast belooft Nintendo regelmatig updates met nieuwe content. Hierdoor heb je telkens een reden om toch weer even te gaan kamperen op je smartphone.

Animal Crossing Pocket Camp voor Android downloaden

Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je als Android-gebruiker nu al aan de slag. Nintendo heeft namelijk een testversie van de game gelanceerd in Australie. Download het installatiebestand, volg de instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone, en je kunt nu al met de game aan de slag. Hou er rekening mee dat je de game nog niet kunt koppelen aan een Nederlandse My Nintendo-account, dus dat je geen back-up kunt maken van je voortgang.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's