Animatie: groei van Android vergeleken met de wereldbevolking

Redactie
5 maart 2011, 14:04
1 min leestijd
Animatie: groei van Android vergeleken met de wereldbevolking
android activatie

Een paar dagen geleden toonden we een video waarin je wereldwijd kon zien hoeveel Android-toestellen worden geactiveerd. Nu is er een nieuwe video, gemaakt door het Griekse team Pestaola. Deze toont een heel andere animatie: je krijgt te zien hoe de geboorte van nieuwe Android-toestellen zich verhoudt tot de groei van de wereldbevolking. Er worden dagelijks ruim 350.000 nieuwe Android-smartphones en -tablets geactiveerd en in de video is te zien hoe dat zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

De video toont de stand van zaken in het eerste kwartaal van 2011. Tegenover elk kind dat in de VS wordt geboren staan 30 Android-toestellen die dagelijks worden verkocht. Zou het aantal activaties stijgen van 350.000 naar 1 miljoen, dan zou het aantal Android-toestellen sneller toenemen dan de bevolkingsgroei van India.

Lees verder na de advertentie.

Afgelopen week bleek uit cijfers van RBC Capital Markets dat het aantal smartphone- en tabletgebruikers nog wel meevalt. Zet je de totale wereldbevolking (6,8 miljard) af tegen het aantal mensen met een mobieltje (5,1 miljard) dan lijkt het de goede kant op te gaan. Maar het aantal internetgebruikers (2,0 miljard) en het aantal pc’s (1,2 miljard) maakt duidelijk dat lang niet iedereen de beschikking heeft over de middelen en informatie die voor ons zo normaal zijn. Kijk je naar het aantal smartphone- en tabletgebruikers wereldwijd, dan is er nog een enorme groeipotentie. Slechts 394 miljoen mensen hebben een smartphone of tablet. Ze vormen in onderstaande grafiek maar een heel bescheiden staafje…

tablets en smartphones

Via: Business Insider en Mobile Cowboys

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu