De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Instagram schrapt stalker-alarm: geen screenshotmelding meer bij Stories

Thomas Haenen
15 juni 2018, 9:27
1 min leestijd
Instagram schrapt stalker-alarm: geen screenshotmelding meer bij Stories

Je kunt weer in alle rust screenshots maken van andermans Instagram Stories. De app stuurt namelijk geen melding meer naar andere gebruikers als je een afbeelding maakt.

Lees verder na de advertentie.

Anoniem Instagram Stories-screenshots maken kan weer

Instagram introduceerde de melding onder een selecte groep gebruikers in februari. Maakte je een screenshot van de Instagram Stories van een ander, dan kreeg dat contact automatisch een melding. Daarmee volgde Instagram het voorbeeld van onder andere Snapchat, dat ook een soortgelijk ‘stalker-alarm’ had ingebouwd.

Nu zegt Instagram echter dat het slechts om een tijdelijke test ging, en dat besloten is deze test stop te zetten nadat gebruikers aangaven er geen behoefte aan te hebben. Dat betekent dat je nu weer naar hartenlust screenshots kunt maken van de Stories van je vrienden, familie of favoriete beroemdheden.

Het sociale netwerk zet de laatste tijd wel meer stappen om gebruikers tegemoet te komen. Zo verscheen eerder dit jaar om je Instagram-feed toch weer chronologisch te maken – althans, een beetje. Ook experimenteert het met opties om video’s van maximaal een uur lang te uploaden. Zo hoopt moederbedrijf Facebook van Instagram een alternatief voor YouTube te maken.

Download Instagram voor Android

Heb je nog geen Instagram op je smartphone staan? Via onderstaande link download je de app in de Play Store. Instagram is gratis en werkt op vrijwel elke Android-telefoon.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu