Anonieme 4Chan-gebruiker heeft ‘hands-on met de Nexus Prime en Ice Cream Sandwich’

Redactie
18 september 2011, 18:09
3 min leestijd
Anonieme 4Chan-gebruiker heeft 'hands-on met de Nexus Prime en Ice Cream Sandwich'

Op het forum van 4Chan heeft een anonieme gebruiker bericht over zijn uitgebreide hand-on met de nog uit te komen Google Nexus Prime. Hierin wordt gedetailleerd verteld over volgende Nexus-telefoon eruit komt te zien en hoe Ice Cream Sandwich is veranderd ten opzichte van Gingerbread. Zo zou de nieuwe Nexus niet Nexus Prime, maar Samsung Galaxy Nexus gaan heten en is het toestel wat zwaarder dan de huidige Samsung Galaxy S II. Ook de software is flink onder handen genomen door Google met onder andere een verbeterde browser en verbeterd widgetbeheer.

Hoewel de geruchten zijn gebaseerd op een serie posts van een anonieme gebruiker en dus compleet verzonnen kunnen zijn, lijkt het verhaal toch redelijk aannemelijk. De gebruiker zou de Samsung Galaxy Nexus een uur in handen hebben gehad tijdens een presentatie van Samsung. Het model was nog niet definitief, en het zou om een betaversie gaan. Het zou een iets dikkere Samsung Galaxy S II zijn met afgeronden hoeken, en veel lijken op de Samsung Nexus S met zijn licht gebogen scherm.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Nexus zou een 4,65 inch Super AMOLED scherm krijgen met een resolutie van 1.280×720. Aan boord zou een 1.5 GHz Exynos dual-core processor, 1 GB RAM en 16 GB intern geheugen. Dit laatste is uit te breiden met een MicroSD-kaart. De telefoon zou 8.8 mm dik zijn met een metalen achterkant. Door dit laatste zou het toestel uitkomen op zo’n 130, 140 gram, en dus iets zwaarder dan Galaxy S II. De Galaxy Nexus krijgt een 2.000 mAh batterij.

Ice Cream Sandwich

De nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem werkt vergelijkbaar met Gingerbread, maar is wel flink onder handen genomen. Menu’s in Ice Cream Sandwich zouden er beter uitzien, schermen zouden er meer glasachtig uitzien en er zijn meer animaties toegevoegd voor wanneer je iets opent. Ook zijn meer andere kleuren gebruikt zoals blauw en groen in plaats van alleen ‘Android-groen’. De applicatielijst komt nu ook met tabbladen zoals op Honeycomb. Standaard zouden apps, games en widget zijn voorgeïnstalleerd, hoewel je ook eigen tabbladen kunt maken zoals sport en nieuws.

De eigen apps van Google zoals Gmail en Google Agenda zijn ook verbeterd. Zo kun je nu in Gmail een preview van het bericht zien, vergelijkbaar met Outlook. Ook passen er nu meer berichten op één scherm tussen de tien en twaalf), maar dat is te wijten aan de hoge resolutie van de telefoon. De kalender ziet er een stuk gestroomlijnder uit, en de widget is ook vernieuwd.

De grootste wijzigingen lijken in de browser te zitten. De hele interface is aangepast. Zo zijn er nu tabs onderaan het scherm, is pinch to zoom verbeterd en wordt alle tekst beter en sneller uitgericht. Ook het interneticoontje zou zijn aangepast, van een blauwe wereldbol naar een groene Android achter een blauwe wereldbol.

De Android-versie op het testapparaat droeg niet versienummer 4.0, maar 2.4.1. Tot nu toe is aangenomen dat Ice Cream Sandwich een hoger versienummer zou gaan krijgen. Aangezien het nog niet om een definitieve versie gaat, kan dat natuurlijk nog altijd veranderen. Google zal hoogstwaarschijnlijk in oktober haar nieuwe Nexus-telefoon gaan aankondigen. Volgens de 4Chan-gebruiker zal deze als eerste worden gelanceerd met de Amerikaanse provider Verizon. Deze zou de Samsung Galaxy S II aan zich voorbij hebben laten gaan, om als eerste de nieuwe Nexus-telefoon uit te kunnen brengen.

Bron: 4Chan (inmiddels verwijderd)
Via: Android and Me

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu