AP newsflash #11: Google Store, Android 5.1 verbeterd en Galaxy S6 Active

Redactie
14 maart 2015, 12:15
4 min leestijd
AP newsflash #11: Google Store, Android 5.1 verbeterd en Galaxy S6 Active

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google onthult nieuwe Store en Chromebook Pixel 2

Google Store

Google heeft afgelopen week de Google Store gelanceerd, die Google Play Devices vervangt en veel van de producten die in deze webwinkel stonden bevat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de Nexus 6 en Nexus 9 uit de Google Store te kopen, net als de Chromecast en Moto 360. Verder  is de Google Store een plek waar gebruikers terecht kunnen voor informatie, bijvoorbeeld over de verschillende Android-versies en -functies. Naast de nieuwe Google Store werd  de Chromebook Pixel 2 aangekondigd. Dit is een nieuwe laptop die draait op Chrome OS en is voorzien van uitstekende specificaties. De Pixel 2 wordt aangedreven door een krachtige i5-processor van Intel en beschikt over 8GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Het scherm van de Pixel meet 12,85 inch en heeft een hoge resolutie van 2560 bij 1700 pixels. De accu gaat zo’n 12 uur op een volle lading mee. Het standaardmodel gaat 999 dollar kosten, terwijl je voor de  LS-versie  (Ludicrous Speed) 1299 dollar betaalt.

Android 5.1 verbetert hardwareprestaties door quadcore-optimalisatie

android 5.1 sneller ap newsflash

Android 5.1 Lollipop verbetert de hardwareprestaties en daarmee ook de snelheid van mobiele apparaten, door alle cores van de quadcore-processor standaard in te schakelen. Dat schrijft de bekende Android-ontwikkelaar Francisco Franco op Google+, waarna Android Planet de uitspraken heeft bevestigd. Hij heeft de nieuwe werking van de cpu’s binnen Android 5.1 geanalyseerd. Naast een reeks verbeteringen voor de Android-encryptie en Android Runtime (ART), is Google ook bezig geweest met het optimaliseren van de kernel van Android. De zogeheten kernel task schelduler, die de load van Android verdeelt, verspreidt de taken voortaan over vier cores. Bij de meeste toestellen met een quadcore-chip zijn er normaliter twee cores online, waarbij er twee extra cores worden ingeschakeld om zware taken te voltooien. Google heeft deze technologie van hotpluggen aangepast waardoor de vier cores altijd draaien en op deze manier sneller taken kunnen voltooien, zonder dat dit meer energie kost.

‘Alle specs van Galaxy S6 Active uitgelekt, krijgt grotere accu’

galaxys6-gr

De volledige specificaties van de Galaxy S6 Active zijn uitgelekt. De smartphone wordt voorzien van grotendeels dezelfde specs als de Galaxy S6, maar krijgt wel een grotere accu. Zowel de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn niet water- en stofbestendig, maar  de Active-versie is dit wel. Het toestel  wordt net als de Galaxy S6 voorzien van een 5,1 inch amoled-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een Exynos 7420-SoC met een octacore-processor, 3GB aan RAM, 32GB aan interne opslagruimte en een 16 en 5 megapixel-camera. Nieuw zijn de 3500 mAh-accu en de afmetingen.  Zo is de Galaxy S6 Active met 146,9 x 73,6 x 8,8 millimeter groter dan de Galaxy S6, die 143,4 x 70,5 x 6,8 millimeter meet.

‘LG maakt concurrent voor Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus’

lg g4

Geruchten gaan dat LG werkt aan de LG G4 Note, een grote smartphone die de concurrentie moet aangaan met de Samsung Galaxy Note 4 en de iPhone 6 Plus. Vorige maand zou de fabrikant al een patent op de grote smartphone hebben aangevraagd. Het moet een high-end Android-toestel worden dat in het tweede deel van 2015 verschijnt. De reguliere LG G4 wordt naar verwachting volgende maand aangekondigd. Dat toestel beschikt over een scherp en licht gebogen 3K-scherm, verbeterde camera’s (16 en 5 megapixels) en een opgefriste interface. LG heeft in het verleden al phablets uitgebracht in de vorm van de Optimus G Pro en G Pro 2, maar de toestelreeks werd opgeheven toen LG andere smartphones ging voorzien van grotere displays.  De LG G4 Note krijgt naar verwachting een nog groter scherm dan de LG G4, dat met 5,5 inch ook al best fors is.

Google stopt verkoop Nexus 5

nexus5-lollipop

Google is helemaal klaar met de Nexus 5. Althans, het topmodel van 2013 wordt niet meer in de Google Store verkocht en wordt ook niet meer gemaakt. In december gingen al geruchten dat Google de productie van de Nexus 5 had gestaakt. Een woordvoerder van Google bevestigde afgelopen week dat de Nexus 5 niet meer via de Google Store is te bestellen, al is de smartphone nog wel verkrijgbaar bij diverse webwinkels. De focus van het bedrijf ligt nu op de Nexus 6, die nog wel direct verkrijgbaar is via Googles webwinkel. De Nexus 5 is overigens los en in combinatie met een abonnement goedkoop verkrijgbaar. Check ook de beste aanbiedingen voor een Nexus 5 met abonnement.

Lees ook: 5 betaalbare Apple Watch alternatieven met Android Wear.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu