Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

AP newsflash #12: volgende Nexus-smartphone, Google Play en Xperia Z4

Wouter Nijsen
21 maart 2015, 13:30
4 min leestijd
AP newsflash #12: volgende Nexus-smartphone, Google Play en Xperia Z4

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Volgende Nexus-smartphone weer door LG gemaakt`

nexuslogo-gr

Nadat er lange tijd werd  gesproken over een samenwerking met een Chinese fabrikant, zoals Huawei en Xiaomi, lijkt Google toch weer te gaan kiezen voor LG als fabrikant voor de volgende Nexus-smartphone. Na het kleine succes met de Nexus 4 en een groot succes met de Nexus 5, lijkt Google weer voor de Zuid-Koreaanse fabrikant te kiezen om de smartphone die na de Nexus 6 van Motorola komt te fabriceren. Google zou al gesprekken hebben gevoerd met medewerkers van LG. Het nieuwe toestel draagt de codenaam N000 en volgens de website zou het toestel Nexus 7 gaan heten. Dat is opvallend, want de Nexus 7 is al de naam voor de tablet van Google. LG is ondanks twee smartphones niet het bedrijf waar Google het meest mee heeft samengewerkt voor de Nexus-lijn. Dat is Samsung, die verantwoordelijk was  voor de Nexus S, Galaxy Nexus en Nexus 10.

Google verbetert controle apps en komt met leeftijdsclassificatie

google-play-logo

Google meldt op het Android Developers Blog dat apps sinds  kort beter worden gecontroleerd voordat ze worden toegelaten tot Google Play. Een team van experts checkt of apps voldoen aan de richtlijnen van Googles app-winkel. Ze mogen geen seksueel expliciet materiaal bevatten, aanzetten tot geweld of gericht zijn op het stelen van persoonlijke data. Ondanks de verbeterde controle worden apps nog steeds vlot (binnen een aantal uren na inzending) toegelaten en ook redenen voor een eventuele afwijzing van een app worden duidelijker gecommuniceerd. Op die manier moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger worden om apps aan te passen en opnieuw in te dienen. Daarnaast meldt Google dat Android-apps vanaf mei een verplichte leeftijdsrating moeten hebben. Aan de hand van een vragenlijst die ontwikkelaars invullen, worden apps ingedeeld in categorieën voor 3, 7, 12, 16 of 18 jaar en ouder.

`Sony Xperia Z4 renders tonen stevig toestel met herkenbaar design`

sony-groot

Sony lijkt weer op de goede weg te zijn. Na jaren van verlies hebben de verkopen in het vierde kwartaal van vorig jaar ervoor gezorgd dat er eindelijk weer goede cijfers werden gerapporteerd. Dat komt mede door een sterke lijn smartphones, waarbij Sony in elke categorie een interessant toestel heeft. De Xperia Z4 is het aankomende toptoestel van het bedrijf, die de Sony Xperia Z3 gaat vervangen. Deze smartphone is nu vanuit alle hoeken te zien in gelekte persrenders. Deze  tonen grotendeels hetzelfde design als zijn voorgangers, waarbij de fabrikant opnieuw heeft gekozen voor ronde randen en de eveneens ronde powerknop. Ook is de cameraknop weer aanwezig, die je aan de rechter rand aan de onderzijde ziet. Hiermee heb je de mogelijkheid om snel een foto te maken. Wat opvalt aan de render is dat het klepje dat bij de Z3 de slots voor de simkaart en micro-sd afdekt, is verdwenen. Mogelijk krijgt de Z4 meer opslagruimte (32 of 64GB), maar niet de mogelijkheid om dit uit te breiden met een geheugenkaartje. Ook de speakers aan de voorzijde zijn iets veranderd.

`Google Glass te veel gehypet`

Google Glass videoreview

Google heeft te veel aandacht gevestigd op Google Glass en er een hype rondom gecreëerd, waardoor veel mensen dachten dat de slimme bril al gereed was voor de consumentenmarkt. Dat zegt Astro Teller van onderzoekslab Google X. Volgens Teller, die sprak tijdens de South by Southwest Interactive conferentie in Austin, was het lanceren van het Google Glass Explorers-programma een goede beslissing, maar is er bij de marketing ervan het een en ander misgegaan. Daardoor zagen veel mensen Glass niet meer als een prototype, maar als een voltooid consumentenproduct. Begin dit jaar kondigde Google aan te stoppen met het Explorer-programma en de verkoop van de 1500 dollar kostende testversie van Glass. Een nieuwe versie van Glass is naar verluidt al getoond aan ontwikkelaars die zich richten op de zakelijke markt. Volgens Nest-topman Tony Fadell, die aan de leiding staat binnen een nieuwe Glass-divisie, krijgt de nieuwe versie van de bril niet opnieuw een publieke bètatest, maar wel een traditioneler ontwerp en een betere accuduur.

`Samsung verkoopt ruim 55 miljoen Galaxy S6-exemplaren in 2015“²

galaxy-s6

De Samsung Galaxy S6 verkopen en die van de S6 Edge passeren dit jaar de 55 miljoen, zo voorspelt onderzoeksbureau DRAMeXchange. Eerder deze maand ging een analist van CitiBank nog uit van 46 miljoen keer verkochte exemplaren. Naar verwachting gaan er in de eerste drie maanden na de release zo`n 22 miljoen telefoons over de toonbank. De voorspelling over de Galaxy S6 verkopen is naar boven bijgesteld nadat het toestel (en de Edge-variant) goed werden ontvangen door het publiek. Ook werd eerder deze maand bekend dat Samsung een recordaantal van 20 miljoen bestellingen van providers heeft ontvangen voor de toestellen. Met 15 miljoen bestellingen zou de reguliere Galaxy S6 het populairst zijn. Samsung heeft de productie van de toestellen naar verluidt opgeschroefd. Daarmee lijkt het erop dat de Galaxy S6 het beter gaat doen dan zijn voorganger, die in dezelfde periode vorig jaar 12 miljoen keer verkocht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu