Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

AP newsflash #13: Facebook Messenger, Galaxy S6 Edge populair en LG G4

Wouter Nijsen
28 maart 2015, 14:15
4 min leestijd
AP newsflash #13: Facebook Messenger, Galaxy S6 Edge populair en LG G4

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger gaat andere apps integreren

facebook messenger app

Facebook heeft aangekondigd dat zijn Messenger-dienst een nieuw platform wordt, waar andere apps zich bij aan kunnen sluiten. Hiermee worden de mogelijkheden van Messenger plotseling flink uitgebreid. Ontwikkelaars kunnen voortaan apps ontwikkelen en deze optimaliseren voor gebruik met Messenger, zodat de app beter kan samenwerken met Facebooks chatdienst. Voorlopig focussen de beschikbare apps zich voornamelijk op het versturen en ontvangen van media, zoals gifjes en audio. Maar Facebook bereidt zich bijvoorbeeld ook voor op Businesses voor Messenger, waarbij gebruikers gemakkelijk via de chatdienst met bedrijven en merken kunnen praten. Op den duur is het logischerwijs mogelijk om producten via hen te kopen, door je creditcard aan Facebook te koppelen.

‘Samsung Galaxy S6 Edge populairder dan verwacht’

galaxy s6 edge groot

De Galaxy S6 Edge is populairder dan Samsung vooraf had gedacht. Er zijn bij telecomproviders fors meer bestellingen geplaatst en daarom zou Samsung de productie van het toestel hebben verdrievoudigd.  Eerdere Edge-toestellen van de fabrikant, zoals de Galaxy Note Edge, waren geen verkoopsucces. De kans dat de S6 Edge beter gaat verkopen is groot, ook omdat het toestel tijdens het MWC een aanzienlijk grotere introductie kreeg.

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge liggen vanaf 10 april in de winkels. De toestellen zijn onderhuids vrijwel identiek, al heeft de S6 Edge een 5,1 inch-scherm dat aan beide kanten iets afloopt. Het voordeel van de aflopende schermrand is dat deze (aan één kant althans) informatie kan tonen zoals het weer, de tijd, notificaties en nieuwsberichten.

WhatsApp gaat geen apps van derden toelaten

whatsapp-facebook

Ontwikkelaars krijgen geen toegang tot een WhatsApp-api om hun apps te laten werken met het chatplatform. Op een vraag vanuit het publiek tijdens de F8-conferentie van Facebook liet Brian Acton van WhatsApp weten begrip te hebben voor het verzoek om een api. Ondanks dat is WhatsApp volgens Acton niet van plan om derden toegang te geven tot het netwerk van de chatdienst.

Eerder dit jaar werden apps van derde partijen als WhatsApp+ al de toegang tot het netwerk ontzegd. De reden voor de blokkade is dat WhatsApp naar eigen zeggen niet de betrouwbaarheid van andere apps kan checken. Gebruikers die WhatsApp+ toch gebruiken, worden geband en krijgen een melding te zien met het verzoek om de normale versie van WhatsApp te downloaden.

`Nieuwe foto`s tonen LG G4 in het wild, release eind april`

lg g4 foto's

Er zijn vermeende nieuwe foto`s van de LG G4 opgedoken, het vlaggenschip dat de Zuid-Koreaanse fabrikant waarschijnlijk eind april zal uitbrengen. Volgens de laatste berichten wordt de LG G4 voorzien van een 5,6 inch-scherm dat licht gebogen is. Uitgaande van de foto`s die tot nu toe zijn uitgelekt, wijkt de G4 weinig af van zijn voorganger. De verbeteringen van de smartphone zullen vooral onderhuids te vinden zijn.

Zo zou de G4 bijvoorbeeld verbeterde camera’s (16 en 5 megapixel) en een vernieuwde  interface krijgen. Analisten hebben hoge verwachtingen van de LG G4 en denken dat het toestel dit jaar zo`n 9,2 miljoen keer over de toonbank gaat. De LG G3 verkocht in de eerste tien maanden na de release tussen de 6 en 7 miljoen keer.

KPN trekt stekker uit jongerenprovider Hi

Hi

Per 1 mei gaat Hi, de jongerenprovider van KPN, verder als KPN. De merken zijn volgens KPN zodanig naar elkaar toe gegroeid, dat het niet meer nodig is om ze apart te houden. De overstap heeft weinig gevolgen voor huidige Hi-klanten. Hun abonnement of prepaid-aansluiting wordt tussen 23 april en 1 juli overgezet naar KPN. Klanten behouden hetzelfde telefoonnummer, gaan niets extra betalen, bundels blijven hetzelfde en ook de einddatum van het contract verandert niet. Wel krijgen alle Hi-klanten als welkomstcadeau een `upgrade` die past bij hun huidige verbintenis. Meer informatie is te lezen op de website hi.nl/hiwordtkpn.

Qualcomm en Twitter investeren 80 miljoen dollar in CyanogenMod

cyanogenmod-geld

Onder andere Qualcomm en Twitter investeren in totaal 80 miljoen dollar in Cyanogen, de maker van de populaire Android-versie CyanogenMod. Het geld wordt gebruikt om Cyanogen uit te breiden met meer ontwikkelaars en de software onafhankelijk van Google te maken.

Op dit moment draait Android grotendeels op Googles apps en api`s, en die moeten allemaal opnieuw worden ontwikkeld door Cyanogen. In tegenstelling tot Google mag iedereen vrij gebruik maken van Cyanogens apps en api`s, en worden deze ook geheel opensource. CyanogenMod moet uiteindelijk een Android-versie worden die geheel losstaat van Google, maar wel alle Android-apps kan draaien die nu voor Android beschikbaar zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu