AP newsflash #17: Project Fi, Huawei P8 populair en 4G in Nederland

Gijs Ettes
25 april 2015, 12:33
4 min leestijd
AP newsflash #17: Project Fi, Huawei P8 populair en 4G in Nederland

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google is nu een telecomprovider in de Verenigde Staten

google ap newsflash

Google heeft afgelopen week Project Fi  aangekondigd, de telecomdienst die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. Daarmee is Google nu een officiële Amerikaanse telecomprovider. Project Fi, dat door Google veelal wordt afgekort tot Fi, focust zich op drie belangrijke eigenschappen: kwalitatief hoogstaande verbindingen, gemakkelijke communicatie tussen verschillende netwerken en een simpele service. Op dit moment hebben alleen Nexus 6-eigenaren de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de dienst. Deze smartphone zou voor Fi zijn geoptimaliseerd. Fi verbindt je altijd met de beste verbinding. Als de 4G-verbinding van je smartphone niet sterk genoeg is, wordt er – indien mogelijk – automatisch gewisseld naar een wifi-hotspot in de buurt. Daarnaast ondersteunt Fi VoIP en kun je gemakkelijk wisselen tussen wifi en mobiele netwerken. Ook krijg je een speciaal Fi-nummer, waarmee je bereikbaar bent via je smartphone, tablet en zelfs laptop.

‘Huawei P8 al uitverkocht in China’

huawei p8

De Huawei P8, het toptoestel van het Chinese merk voor 2015, is al uitverkocht in het thuisland van Huawei. Chinese consumenten zouden het toestel massaal hebben gekocht. Dat blijkt uit informatie van Vmall, de online winkel van Huawei. Daar is de P8 inmiddels niet meer te koop. Het is opvallend dat het nieuwe toptoestel van Huawei juist deze week zo populair is; de Chinese concurrent Xiaomi heeft afgelopen week een veel goedkopere en eveneens indrukwekkende smartphone gelanceerd. De Huawei P8 kost in China  3588 Chinese yuan, wat ongeveer 532 euro is. In Nederland heeft het toestel een adviesprijs van 499 euro, waarmee de P8 een goedkoper toptoestel is dan concurrenten als de Galaxy S6 en HTC One M9. Hoe de  Huawei P8 het in Nederland doen, is vooralsnog onbekend.

Goed 4G-nieuws voor klanten van Tele2 en T-Mobile

T-Mobile 4G

Goed nieuws voor klanten van Tele2: de provider heeft de dekking van zijn 4G-netwerk afgelopen week flink uitgebreid, waardoor dit nu circa 70 procent van Nederland beslaat. Eerder was het 4G-netwerk van Tele2 alleen in delen van de Randstad beschikbaar, maar na positieve feedback van klanten heeft de provider besloten alle antennes met 4G aan te zetten. Zo’n 70 procent van de Nederlandse bevolking kan nu 4G van Tele2 ontvangen als ze bij hun huis staan.

T-Mobile rolt in oktober zijn landelijk dekkende 4G-netwerk uit. Volgens de provider beslaat het 4G-netwerk dan 95 procent van Nederland. Momenteel gebruiken dagelijks 1 miljoen klanten het 4G-netwerk van T-Mobile, ongeveer een kwart van het totaal aantal klanten van de provider. Het dataverbruik steeg in het eerst kwartaal van 2015 met 54 procent ten opzichte van een jaar eerder.

OnePlus One voortaan zonder invite verkrijgbaar

oneplus one ap newsflash

De OnePlus One is voortaan zonder uitnodiging te koop. Daarmee wordt de populaire en gewilde smartphone van de Chinese startup voor iedereen verkrijgbaar. Ook heeft de start-up meer bekendgemaakt over de OnePlus 2; het toestel wordt ook weer  gelanceerd met een invite-systeem. Daarmee herhaalt OnePlus zijn gehate vorm van verkopen bij zijn volgende smartphone, die tevens een stuk duurder wordt dan het eerste model en standaard op OxygenOS gaat draaien. “We zijn gegroeid en er werken nu meer dan 700 mensen bij OnePlus. Daarnaast hebben we meer dan één miljoen toestellen wereldwijd verkocht. Jullie feedback heeft gezorgd voor meer accessoires, betere verzendmogelijkheden en de evolutie van het invitesysteem naar een open verkoopsysteem”, laat OnePlus weten.

Sony onthult Xperia Z4 met herkenbaar design

xperiaz4-gr

Sony heeft de Xperia Z4 officieel onthuld. De smartphone heeft een herkenbaar design en is vooralsnog alleen in Japan aan het publiek gepresenteerd. De Xperia Z4 volgt de Xperia Z3 op, die door Sony in september van vorig jaar is gepresenteerd. Beide toestellen zijn voorzien van het Omnibalance-design. Dit hoekige ontwerp, waarbij het frame van aluminium  is gemaakt en de voor- en achterkant van glas, is al langer een belangrijk onderdeel van de Xperia Z-lijn. Ook de ronde homeknop is opnieuw aan de zijkant aanwezig. Qua design verandert er dus weinig. Verder is  de hardware niet bepaald vernieuwd, zo laten de specs zien. Het toestel krijgt eenzelfde 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie, 3GB RAM, een 20,7 megapixel-camera en een iets kleinere accu van 2930 mAh. Laatstgenoemde zorgt er ook voor dat het toestel wat dunner is: 6,9 in plaats van 7,3 millimeter. Wel beschikt de smartphone over een  krachtigere Snapdragon 810-chip met octacore-processor en een selfiecamera met 5,1 in plaats van 2,2 megapixels.

Lees ook wat je allemaal kunt met het gebogen scherm van de Galaxy S6 Edge.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu