AP newsflash #18: LG G4 preview, Windows 10 en Android en Chrome Dev

Redactie
2 mei 2015, 12:33
4 min leestijd
AP newsflash #18: LG G4 preview, Windows 10 en Android en Chrome Dev

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

LG onthult LG G4 met lederen achterkant en QHD-scherm

lg g4 groot ap newsflash

LG heeft dinsdag in Londen de LG G4  officieel onthuld, een high-end-smartphone met de herkenbare knoppen aan  de achterzijde. Diezelfde achterkant is voortaan ook optioneel in het leder beschikbaar. Naast de normale plastic achterzijdes met metalen uiterlijk komt de LG G4  ook beschikbaar in twee lederen versies: een zwarte en bruine. Achter de backplate is een 3000 mAh-accu te vinden die door de gebruiker kan worden verwisseld. Je kunt dus niet alleen de accu verwijderen, maar ook van achterkantje wisselen. De normale variant van de G4 met de plastic achterzijde komt beschikbaar in de kleuren grijs, wit en goud. De prijs van dit toestel bedraagt 649 euro; honderd euro meer dan de LG G3 bij verschijning kostte. De lederen variant heeft een meerprijs van 50 euro, waarmee het totaalbedrag op 699 euro uitkomt. Check ook onze uitgebreide LG G4 preview.

Waarom je het rapport van Symantec over Android-malware niet serieus moet nemen

Symantec_1

Eén op de vijf Android-apps bevat malware, koppen media nadat Symantec zijn rapport heeft uitgebracht. Het bedrijf, dat geld verdient aan de verkoop van antivirus-software en dus baat heeft bij veel malware en bijbehorende bangmakerij, beweert daarmee indirect dat van de vijftig apps die ik heb geïnstalleerd, er tien malware bevatten. Maar in de kleine lettertjes van het rapport valt iets heel anders te lezen. Symantec beschrijft  in het rapport namelijk niet waar de Android-apps zijn gedownload. Nadat er aan Symantec-directeur  Kevin Haley werd gevraagd of de apps uit Google Play ook eenzelfde ratio van malware vertonen, antwoordde Haley: “Google doet prima werk om malware buiten Google Play te houden. En als een app met malware toegang krijgt tot Google Play, doen ze opnieuw prima werk om het te vinden en verwijderen.” Het “overgrote deel” van de malware komt niet uit Google Play.

Microsoft laat ontwikkelaars Android-apps overzetten naar Windows 10

Windows 10 Android-apps

Tijdens ontwikkelaarsconferentie Build heeft Microsoft Windows 10 aangekondigd, een nieuw besturingssysteem dat voor Windows-smartphones, pc`s en tablets wordt uitgebracht. Een interessante feature is dat het vanaf nu voor ontwikkelaars mogelijk wordt om Android-apps naar Windows 10 over te zetten. De code van de apps die wordt gebruikt kan bijna één-op-één worden overgezet, al moeten in sommige gevallen kleine aanpassingen worden gedaan. De stijlen die Android- en Windows 10-apps gebruiken, verschillen wél van elkaar. Door Windows 10 Android-apps  te laten ondersteunen, probeert Microsoft  het totale appaanbod  van het  mobiele besturingssysteem uit te breiden.

Google komt met nieuwe Chrome-versie om de laatste functies te proberen

chrome dev

De Chrome-app is beschikbaar in vier kanalen: stabiel, bèta, dev en canary. De stabiele versie van Chrome is de Chrome-browser die met Android-toestellen wordt geleverd, de bètavariant is Chrome Beta die in Google Play te downloaden is. Aan dat rijtje wordt nu Chrome Dev toegevoegd, die minder stabiel is dan hiervoor genoemde versies maar wel de nieuwste functies en features biedt. “Live on the bleeding edge”, aldus Google. Veel nieuws biedt Chrome Dev echter nog niet. Zo hebben gebruikers een nieuwe informatieknop bij de instellingen gespot en is er ook een nieuwe optie voor het bundelen van tabbladen beschikbaar. Verder lijkt Chrome Dev vooralsnog precies hetzelfde als de stabiele versie te zijn, waarbij Google de komende tijd meer updates voor de app gaat uitrollen.

Toch geen Lollipop-update voor Galaxy S4 Mini, Ace 4 en Ace Style

Samsung Galaxy S6 release

De Samsung Galaxy S4 Mini, Galaxy Ace 4 en Galaxy Ace Style krijgen waarschijnlijk geen update naar Android 5.0 Lollipop. Dat laat Samsung Nederland desgevraagd weten aan Android Planet. Eerder gingen geruchten dat de drie budgettelefoons van Samsung een update naar Android Lollipop zouden ontvangen, maar Nederlandse gebruikers zullen die waarschijnlijk niet tegemoetzien. “De verwachting is dat er voor deze toestellen geen update naar Android 5.0 Lollipop komt“, aldus een woordvoerder. Dit geldt voor zowel de 3G- als 4G-versie. Meer over de overwegingen van Samsung om updates al dan niet uit te brengen, lees je in deze blogpost.

Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge videoreview

De videoreview van Android Planet van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, de twee topmodellen van Samsung voor 2015. Check  het filmpje hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu