Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

AP newsflash #21: Android M, Google Brillo en nieuwe LG G4 versies

Wouter Nijsen
23 mei 2015, 13:15
3 min leestijd
AP newsflash #21: Android M, Google Brillo en nieuwe LG G4 versies

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Android M zet zwaar in op vingerafdrukauthenticatie`

galaxy s6 vingerafdruk

Volgens anonieme bronnen krijgt Android M `native` vingerafdrukauthenticatie, wat wil zeggen dat er een standaard in het systeem komt, waar vervolgens alle Android-apps van kunnen gebruikmaken. Eerder werden al aanwijzingen voor een vingerafdruk-api aangetroffen in de broncode van een vroege versie van de Nexus 6. Vanaf Android M worden vingerafdrukscanners mogelijk standaard ondersteund, waardoor het voor app-ontwikkelaars aantrekkelijker wordt om de functionaliteit in te bouwen in hun applicaties. Gebruikers van bijvoorbeeld de Galaxy S6 of Galaxy S5 kunnen op hun beurt meer apps van een extra beveiligingslaag voorzien door hun vingerafdruk eraan te koppelen. Ook scheelt het scannen van je vingerafdruk natuurlijk het gedoe van het invoeren van een wachtwoord of pincode.

`Samsung onthult opvolgers Galaxy Note 4 en Note Edge in september`

Galaxy S6 specs

Samsung zal tijdens de elektronicabeurs IFA (4 tot e met 9 september) waarschijnlijk de Galaxy Note 5 en de opvolger van de Galaxy Note Edge aankondigen. Laatstgenoemde draagt momenteel nog de werktitel `Project Zero 2“². Eerder stond de opvolger van de Galaxy Note Edge nog bekend onder de naam `Project Zen`. Bronnen claimen  verder dat het toestel niet voorzien zal zijn van een stylus, maar dat het waarschijnlijk een grotere versie van de Galaxy S6 Edge wordt. De verwachting is dat de Galaxy Note 5 wordt voorzien van een 2K- of 4K-scherm (super amoled)  en een octacore-processor (Exynos 7422). Het Project Zero 2-toestel krijgt volgens geruchten een 5,4 of 5,5 inch-scherm dat aan beide kanten iets afloopt, een Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor, 32GB opslag en twee camera`s met 16 en 5 megapixels.

`Google toont besturingssysteem voor slimme apparaten tijdens Google I/O`

google ap newsflash

Google is naar verluidt bezig met een nieuw besturingssysteem dat gericht is op slimme huishoudelijke apparaten. Brillo zou gebaseerd zijn op Android en alle apparaten die met het internet zijn verbonden met elkaar verbinden. Hierbij gaat om apparaten die over low-end hardware beschikken, zoals 64MB of 32MB aan werkgeheugen. Voorbeelden hiervan zijn slimme lampen, thermostaten of sloten. Deze apparaten zijn niet krachtig genoeg om Android te draaien, maar  Brillo moet hiervoor uitkomst bieden. Wat het nog meer voor deze devices gaat betekenen, is nog onduidelijk. Brillo moet naast Android M bestaan en zou nog niet helemaal af zijn. Het besturingssysteem  moet op Google I/O 2015, dat dit jaar op 28 en 29 mei plaatsvindt, voor het eerst worden getoond.

`Verkoopcijfers HTC One M9 stellen teleur`

htc one m9

Volgens bronnen uit de productieketen van HTC valt de HTC One M9 verkoop tegen. Mogelijke redenen hiervoor zouden het design van de One M9 zijn – dat weinig afwijkt van de One M8 – en de specificaties, die niet onderscheidend genoeg zijn in vergelijking met concurrerende toestellen. Hoe vaak de HTC One M9 daadwerkelijk is verkocht, is niet bekend. Die cijfers heeft de fabrikant nog niet gedeeld. In het budget- en middensegment zou HTC het ook moeilijk hebben door de stevige concurrentie van Chinese fabrikanten als Xiaomi, Huawei, Oppo en Lenovo. Mogelijk hebben goedkopere modellen als de HTC Desire 610 daarom ook te kampen met teleurstellende verkoopcijfers.

LG komt met nieuwe versies van LG G4 (met en zonder stylus)

lg g4 stylus en lg g4c

LG heeft twee nieuwe versies van zijn huidige vlaggenschip, de LG G4, aangekondigd. De LG G4 Stylus en LG G4c zijn respectievelijk groter en kleiner dan de normale G4, en worden naar verluidt met een lager prijskaartje in de markt gezet. De LG G4 Stylus is voorzien van een groter 5,7 inch-scherm (1280 bij 720 pixels) en een pennetje waarmee je aantekeningen en schetsen maakt en door de interface kunt navigeren. De LG G4c is een slag kleiner dan de G4 en doet het met een 5 inch hd-scherm. Het toestel heeft verder de beschikking over een 1,2GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslag (uitbreidbaar) en twee camera`s met 8 en 5 megapixels.

Lees ook de uitgebreide LG G4 review en over de 4 beste features van het toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu