AP newsflash #23: Android M videopreview en ov-info in Google Maps

Gijs Ettes
6 juni 2015, 12:33
3 min leestijd
AP newsflash #23: Android M videopreview en ov-info in Google Maps

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Dit weet Google allemaal over jou

googleaccount

Google heeft de My Account-website, waarmee gebruikers kunnen zien wat de internetgigant allemaal over hen weet, in een nieuw jasje gestoken. De vernieuwde site  toont drie belangrijke secties: inloggen en beveiliging, persoonlijke informatie en privacy en accountvoorkeuren. De meeste gebruikers  zullen de tweede sectie het belangrijkste vinden; hier vind je alles wat Google over jou weet. Denk bijvoorbeeld aan ingevoerde zoekopdrachten of gesproken commando`s. Zo was er bij ondergetekende een hele reeks aan OK Google-commando`s te vinden.

→ Lees verder wat je moet weten over privacy en je Google-account.

‘Samsung werkt aan Galaxy S5 Neo en Galaxy S6 Plus’

samsung galaxy s6 plus ap newsflash

In het verleden heeft Samsung vaker goedkopere varianten op reeds bestaande vlaggenschepen uitgebracht, en met de Galaxy S5 gaat het bedrijf dat opnieuw doen. Naar verluidt kunnen we later dit jaar de Galaxy S5 Neo verwachten met een iets andere chipset en een zachter prijskaartje. Het toestel zou worden aangedreven door de nieuwe Exynos 7580-chip van Samsung en beschikken over een 5,1 inch-scherm (full-hd) en 16GB aan opslag. De overige specs, alsmede de afmetingen van het toestel, zijn gelijk aan die van de reguliere Galaxy S5. Nieuw is standaard ondersteuning voor 4G+ en Android 5.1 (Lollipop) als besturingssysteem.

Daarnaast kunnen we mogelijk een grotere versie van de Galaxy S6 Edge tegemoetzien. Op uitgelekte foto’s is het nieuwe toestel te zien, dat een groter scherm van 5,4 of 5,5 inch krijgt en mogelijk Galaxy S6 Plus heet. Verder zou er een Qualcomm Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor aanwezig zijn. Samsung heeft nog niet op beide geruchten gereageerd.

Tikken op tekst laat je sneller zoeken met Chrome voor Android

googlechrome

Google Chrome voor Android heeft een toffe functie gekregen. Met de browser is het nu mogelijk om direct naar geselecteerde tekst te zoeken. ‘Tikken om te zoeken’ activeer je door kort je vinger op een woord te leggen, waarna de functie automatisch verschijnt. Heb je een woord geselecteerd, dan kun je door naar boven te vegen meer zoekresultaten bekijken. Wanneer je vervolgens op een zoekresultaat tikt, wordt deze in een apart venster geopend. Om tikken om te zoeken te gebruiken, dien je dit bij de eerste keer dat je de functie gebruikt, aan te geven middels het pop-up-schermpje dat verschijnt.

Google Maps toont nu actuele reisinformatie openbaar vervoer

google-maps

De apps en website van Google Maps tonen sinds afgelopen week de actuele reisinformatie (screenshot toont `op tijd`). Volgens Google biedt de dienst landelijke dekking voor reisinformatie, waarbij ook vertragingen van regionale openbare vervoerders worden getoond. De informatie voor vertragingen en uitvallende reisopties wordt tevens in de slimme assistent Google Now getoond, waardoor je een melding krijgt als je eerder moet vertrekken in verband met een vertraging of een andere reisoptie moet nemen. Nederland krijgt als eerste land deze nieuwe functionaliteit, aangezien het land volgens Google “bij uitstek geschikt is“ voor het tonen van actuele reisinformatie.

Video: dit zijn de 8 tofste nieuwe features van Android M

Android Planet heeft Android M al een tijdje op zijn Nexus 6 draaien en kiest zijn acht favoriete features van de aankomende Android-versie, waarvan de release gepland staat voor het derde kwartaal van dit jaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu