De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

AP newsflash #24: Galaxy S6 Active, OnePlus Two en Apple Music naar Android

Wouter Nijsen
13 juni 2015, 12:36
3 min leestijd
AP newsflash #24: Galaxy S6 Active, OnePlus Two en Apple Music naar Android

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 Active voorlopig niet naar Nederland

galaxy s6 active

Provider AT&T heeft de Samsung Galaxy S6 Active officieel aangekondigd. Het toestel beschikt over high-end specs en een stevige behuizing, maar Samsung heeft voorlopig geen plannen om het in Nederland uit te brengen. Dat laat Samsung Benelux desgevraagd weten aan Android Planet. De Galaxy S6 Active heeft grotendeels dezelfde specs als de Galaxy S6, maar beschikt over een stevige en waterbestendige behuizing. Bovendien is er een grotere 3500 mAh-accu aan boord, waar de normale Galaxy S6 het doet met een 2550 mAh-accu. Op dit moment is de Active enkel bij AT&T in de VS leverbaar. Eerder lekten de Galaxy S6 Active specs uit.

`OnePlus Two met high-end specs wordt volgende maand onthuld`

oneplus two

Een nieuw gerucht meldt dat de OnePlus Two, de opvolger van de OnePlus One, volgende maand tijdens een speciale persconferentie wordt aangekondigd. Volgens de bron wordt de OnePlus Two tijdens een speciale persconferentie in juli voor het eerst getoond. Daarmee zouden we al vrij snel de nieuwe smartphone te zien krijgen. Carl Pei, CEO van OnePlus, kondigde eerder al aan dat de OnePlus Two in het tweede of derde kwartaal van dit jaar onthuld zou worden. Een officiele aankondiging in juli zou wat dat betreft precies passen. Het toestel zou verder worden aangedreven door een Snapdragon 810-processor, en voorzien zijn van 3GB werkgeheugen en een 13 megapixel-camera.

Muziekdienst Apple Music deze herfst naar Android

apple music logo

Apple Music, de nieuwe muziekdienst van Apple die deze week werd onthuld, wordt in de herfst beschikbaar voor Android. Apple Music zal aanvankelijk alleen beschikbaar zijn voor Apple-apparatuur en Windows. De muziekdienst gaat 9,99 dollar per maand kosten voor één gebruiker en 14,99 dollar voor families van maximaal zes personen. Iedereen kan Apple Music de eerste drie maanden gratis uitproberen. De muziekdienst wordt beschikbaar in 100 landen, waartoe ook Nederland behoort. Apple Music is een aparte app voor iOS, en verschijnt vanaf de herfst dus ook voor Android. Alle muziek die je hebt gekocht en alle playlists die je hebt samengesteld, vind je in het scherm `My Music`. Daarnaast is het mogelijk om in het grote aanbod van iTunes naar muziek te zoeken en tracks af te spelen.

Langere accuduur voor Nexus 5 dankzij Android M

android m

Tijdens de onthulling van Android M maakte Google al bekend dat apparaten met deze Android-versie ongeveer twee keer zo lang met hun accu doen dan Android-toestellen met Lollipop. In het geval van de Nexus 5 zelfs 2,7 keer zo lang. Het Duitse ComputerBase  vergeleek een Nexus 5 met Android 5.1.1 en een Nexus 5 met Android M. Bij die test kwam naar voren dat eerstgenoemde een maximale standby-tijd van circa 533 uur heeft, terwijl de Nexus 5 met Lollipop blijft steken op 200 uur. Ook opvallend is dat de Nexus 5 met Android M na 48 uur slechts 9 procent accu had verloren, terwijl het accupercentage van de Nexus 5 met Lollipop in dezelfde tijd met 24 procent daalde.

OnePlus One krijgt definitieve prijsverlaging

OnePlus One prijs

Vorige week was het al tijdelijk mogelijk om de OnePlus One voor een lager bedrag in huis te halen. OnePlus heeft de prijs van zijn vlaggenschip inmiddels definitief verlaagd. Dat betekent dat je voor de 16GB-versie van de OnePlus One nu 249 euro betaalt en voor de 64GB-versie 299 euro. Voorheen lagen de prijzen 50 euro hoger, door een prijsverhoging die het gevolg was van de dalende koers van de euro. De OnePlus One prijsverlaging is enerzijds te danken aan het feit dat de fabrikant de productiekosten van de smartphone omlaag heeft weten te brengen. Anderzijds gaan geruchten dat zijn opvolger op komst is, al is nog steeds onduidelijk wanneer we de OnePlus Two precies kunnen verwachten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu