Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

AP newsflash #25: Samsungs keyboard-app, Nest Cam en BlackBerry goes Android

Gijs Ettes
20 juni 2015, 12:32
3 min leestijd
AP newsflash #25: Samsungs keyboard-app, Nest Cam en BlackBerry goes Android

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Samsung komt met oplossing voor lek in toetsenbord-app

galaxy s6 vs galaxy s5

Een fout in Samsungs  toetsenbord-app zorgt ervoor dat kwaadwillenden de mogelijkheid hebben om malware te installeren  en  foto’s met de camera aan de voor- of achterkant te maken. Ook is het  mogelijk om de gps-locatie van de smartphone op te vragen, telefoongesprekken af te luisteren, sms-berichten af te tappen en foto’s van de sd-kaart te downloaden. Volgens Swiftkey, die de technologie achter het toetsenbord ontwikkelde, is een update aanstaande. Deze wordt via Samsungs beveiligingssoftware Knox doorgevoerd, zodat Samsung providers kan omzeilen. Dat is vooral in Noord-Amerika van belang, aangezien daar veel providertoestellen worden verkocht.  Volgens Swiftkey zijn de toetsenborden die het bedrijf in Google Play en de App Store heeft staan, niet kwetsbaar. Mogelijk wordt het lek bij Samsungs versie van het toetsenbord veroorzaakt doordat dit meer permissies heeft dan toetsenborden van derden.

‘BlackBerry brengt eerste Android-telefoon uit in augustus’

blackberry android newsflash

BlackBerry gaat in augustus van dit jaar zijn eerste Android-smartphone op de markt brengen. Het toestel met de codenaam BlackBerry Prague wordt hoogstwaarschijnlijk een low-end-smartphone. Er gaan al langer geruchten dat de noodlijdende smartphonefabrikant Android-toestellen gaat produceren en uitbrengen. BlackBerry-smartphones verkopen nauwelijks en de overstap naar Android zou de toestellen weer voor een groter publiek aantrekkelijk moeten maken. De Prague zou naar verluidt lijken op de BlackBerry Z3, een betaalbaar toestel dat reeds op de markt is. Ook gaan er geruchten over de BlackBerry Venice, een high-end-toestel met een 5,4 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een Snapdragon 808 met zes kernen. Het is echter onduidelijk of dit toestel ook op Android draait. Wij verwachten dat wel, omdat BlackBerry OS geen high-end-hardware nodig heeft om soepel te draaien.

HTC test met advertenties in sociaal startscherm Blinkfeed

htc blinkfeed

HTC gaat testen met het tonen van advertenties in zijn sociale startscherm Blinkfeed. Aanvankelijk krijgen alleen Duitse, Britse, Amerikaanse, Chinese en Taiwanese gebruikers de gesponsorde content te zien. Volgens HTC zal de reclame relevant zijn en eruitzien als andere content in Blinkfeed, en dus niet als een pop-up of banner. De advertenties zijn afkomstig van bedrijven als Twitter, Yahoo en HTC en moeten aansluiten bij je interesses en de onderwerpen die je al volgt. Als de pilot succesvol is, worden de Blinkfeed advertenties mogelijk naar meer landen uitgerold. Of en wanneer de advertenties in ons land worden getoond, is niet bekend.

Nest Cam aangekondigd: beveiligingscamera met slimme app

Nest Cam ap newsflash

Domotica-bedrijf Nest heeft een nieuwe slimme beveiligingscamera aangekondigd. De Nest Cam schiet video`s in een maximale resolutie van 1080p, gaat 199 dollar kosten en komt volgende maand naar Nederland. Verder bevat de Nest Cam een bewegingssensor, is het apparaat in staat om tot 8 keer te zoomen  en in het donker te filmen. De Nest Cam werkt nauw samen met een Android-app, die te gebruiken is om het apparaat om afstand te bedienen en beelden vanuit thuis naar een smartphone te streamen. De algemene Nest-app wordt verder voorzien van een geheel nieuw ontwerp en verschillende nieuwe functionaliteiten. Nest heeft ook aangekondigd met nieuwe versies van de Nest Protect en Nest thermostaat te komen.

De grootste troef van Android M? Google Now on Tap

Hoe maak je de zoekmachine weer sexy? Het is de  vraag waarmee Google sinds de opkomst van smartphones worstelt. Het bedrijf  lijkt met Android M het antwoord te hebben gevonden hoe je zoeken anno 2015 weer leuk maakt.

Lees verder: Hoe Google de zoekmachine nieuw leven inblaast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu