AP newsflash #26: OnePlus 2 onthulling, Galaxy S7 en HTC One M9+

Wouter Nijsen
27 juni 2015, 15:55
3 min leestijd
AP newsflash #26: OnePlus 2 onthulling, Galaxy S7 en HTC One M9+

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 2 wordt op 27 juli officieel onthuld

oneplus one

OnePlus maakte deze week bekend haar nieuwe smartphone, de OnePlus 2, op 27 juli te zullen onthullen. Het toestel wordt op een bijzondere manier uit de doeken gedaan, want de aankondiging is geheel in virtual reality te volgen. Het bedrijf maakt echter geen nieuwe specificaties bekend. Hierdoor is er nog steeds weinig over het toestel bekend. OnePlus kiest er in tegenstelling tot veel andere fabrikanten voor om de specificaties stap voor stap te onthullen. Wel is bekend dat de OnePlus 2 standaard over een usb-c-poort beschikt. Met usb-c maakt het niet meer uit hoe je een kabeltje in het toestel steekt. Daarnaast zorgt usb-c voor een snellere doorvoer van stroom en data.

`Android M Developer Preview 2 komt 29 juni uit`

androidm-gr

De Android M Developer Preview is eind mei uitgebracht voor de Nexus 6, Nexus 5, Nexus 9 en Nexus Player. De eerste update, die over-the-air (OTA) wordt verspreid, wordt op maandag 29 juni verwacht. Dat meldt althans Artem Russakovskii van Android Police, die normaliter zeer betrouwbare bronnen heeft. Mogelijk heeft een techneut bij Google iets bij Russakovskii laten doorschemeren, die zelf ook de Developer Preview draait. “Vermoord mij niet als `ie is vertraagd, want dat gebeurt nou eenmaal, maar ik ben er redelijk zeker van dat de update deze week niet meer komt“, aldus Russakovskii. Het is vooralsnog onduidelijk wat de Android M Developer Preview 2 gaat brengen, maar de update kan wel OTA worden geïnstalleerd.

HTC One M9+ komt volgende maand naar Nederland

HTC One M9+ release

De HTC One M9+, de verbeterde en aangepaste versie van de One M9, komt volgende maand naar Nederland. De nieuwe smartphone is opgedoken bij de Nederlandse webshop Centralpoint en zal vanaf volgende maand voor 760 euro in de (digitale) schappen liggen. Dat is iets duurder dan de reguliere One M9. HTC laat aan Android Planet weten momenteel geen uitspraken te willen doen over de eventuele release van de One M9+ in Nederland. In de webshop is de One M9+ alleen in de kleur `Gunmetal Grey` te vinden, en het is nog onduidelijk of daar straks nog meer varianten bij komen. In China, waar het toestel al een tijdje verkrijgbaar is, is de smartphone ook in het goud te koop.

`Galaxy S7 komt dit jaar uit om te concurreren met iPhone 6s`

Galaxy S6 specs

Samsung brengt dit jaar de Galaxy S7 uit, de opvolger van de succesvolle Galaxy S6, om de concurrentie aan te gaan met de iPhone 6s, de opvolger van de iPhone 6 van Apple. Dat meldt althans Newsis, een Zuid-Koreaanse publicatie, op basis van anonieme bronnen bekend met de plannen van Samsung. Het nieuws is opvallend, mede omdat Samsung normaliter altijd de nieuwe Galaxy Note in de tweede helft van het jaar uitbrengt. Deze smartphone moet concurreren met de nieuwe iPhone, omdat beide veelal in dezelfde periode uitkomen. Hoewel wij benadrukken dat het nieuws met een flinke korrel zout genomen moet worden, is het niet ondenkbaar dat Samsung vaker wil gaan concurreren met Apple.

Google kondigt 17 nieuwe watch faces aan voor Android Wear

watch-faces2

Google heeft 17 nieuwe watch faces – de designs voor de klokjes op je Android Wear-smartwatch – aangekondigd, die zijn gemaakt door verschillende designers en enkele grote merken. De nieuwe watch faces zijn elk compleet anders en zetten heel erg in op design, zoals het ontwerp van George Frost, of een specifiek merk, zoals Hello Kitty. Daarmee is de collectie voor een grote doelgroep interessant, en met name als je fan bent van één van de merken die een watch face heeft uitgebracht. De watch face komt in verschillende designs die zijn geschikt voor zowel vierkante als ronde schermen. Ook zijn er verschillende kleuren beschikbaar waarin de designs op het scherm van de smartwatch kunnen worden getoond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9+
HTC One M9+

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu