AP newsflash #28: Android M Developer Preview, Galaxy Note 5 en Xperia Z5

Wouter Nijsen
11 juli 2015, 12:33
3 min leestijd
AP newsflash #28: Android M Developer Preview, Galaxy Note 5 en Xperia Z5

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google brengt Android M Developer Preview 2 uit

android-m-androidplanet

Google heeft donderdag officieel de Android M Developer Preview 2 uitgebracht, de tweede versie van het aankomende Android M. Het betreft grotendeels een update met bugfixes. De Android M Developer Preview 2 is beschikbaar voor de Nexus 6, Nexus 5, Nexus 9 en Nexus Player. De versie heeft de naam `MPZ79M`, de Nexus Player draait op MPZ79N. Er zijn nog wel wat problemen met de contactensynchronisatie. Verder zijn er kleine, doch redelijk ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Zo kan bijvoorbeeld de Nexus 6 voor het eerst vanuit de standaard firmware het accupercentage laten zien. Verder zijn enkele pagina`s veranderd, zoals de sectie voor opslag en geheugen.

`Samsung brengt Galaxy Note 5 al in augustus uit`

Samsung Galaxy S6 release

Samsung zou de verwachte Galaxy Note 5 niet meer in september willen uitbrengen. Dat heeft de maken met de release van de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus, die waarschijnlijk in september verschijnen. Om directe concurrentie met deze toestellen te ontlopen zou Samsung de Note 5 in augustus beschikbaar maken. Samsung heeft zich overigens nog niet officieel over de Galaxy Note 5 uitgelaten, al wordt er langzaam meer bekend over het toestel. Zo zou de smartphone weer een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels krijgen. Daarnaast zou het toestel het design van de Galaxy S6 hanteren, maar geen micro-sd-slot hebben.

`Sony Xperia Z5 met high-end specs wordt in september onthuld`

sony-groot

Sony bracht onlangs pas de Xperia  Z3+ uit, maar het bedrijf lijkt niet stil te zitten. Volgens een nieuw gerucht is Sony momenteel bezig met de Xperia Z5. Waar de Xperia Z3 en Z3 Compact enkele belangrijke vernieuwingen doorvoerden, voelde Z3+ niet aan als een nieuw toestel. Met de Sony Xperia Z5 moet dat compleet anders zijn, door veel en flinke vernieuwingen door te voeren. Zo zou de smartphone voorzien zijn van een nieuwe Snapdragon 820-processor, 4GB aan werkgeheugen, het bekende OmniBalance-design, een 4500 mAh-accu en verbeterde camera’s.

`Huawei en Google gaan nieuwe Nexus in herfst lanceren`

nexuslogo-gr

Huawei en Google werken nauw samen aan een nieuwe Nexus-smartphone, die volgens de geruchten in de herfst van dit jaar wordt gelanceerd. Huawei zou een  grote Nexus maken: een 5,7 inch-toestel met een flink scherm dat ondanks zijn grootte toch nog kleiner is dan de Nexus 6. De Huawei Nexus is een logische stap voor Google. Door de samenwerking met het Chinese bedrijf zou Huawei Google helpen om hun app-winkel naar China te halen, waar veel Android-gebruikers op dit moment nog via illegale app-winkels apps downloaden. Hierdoor wordt er in China ook veel malware verspreid. Daarnaast zou Google Huawei weer gaan helpen met de ontwikkeling van Android-producten, zoals hun aankomende Huawei Watch.

`WhatsApp komt met markeer-als-gelezen-optie`

WhatsApp Android nieuws

WhatsApp werkt aan een optie waarmee het mogelijk wordt om berichten en gesprekken als gelezen of juist ongelezen te markeren. Mogelijk duidt dit op vernieuwing binnen de `blauwe vinkjes` van de populaire berichtendienst. In het vertaalprogramma van WhatsApp zijn namelijk twee nieuwe zinnen opgedoken: `Mark as Read` en `Mark as Unread`, waarbij er wordt gehint naar een knop in de chatlijst die opduikt wanneer de gebruiker over een chat naar rechts swipet – net zoals in veel e-mail-apps gebeurt. Hiermee wordt het mogelijk om een gesprek in zijn geheel als gelezen of juist als niet als gelezen te markeren. Mogelijk gaat de nieuwe WhatsApp markeer als gelezen-functie worden gebruikt om anderen te laten zien dat je hun laatste berichtjes wel of juist niet hebt gelezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu