De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

AP newsflash #3: Galaxy S6 specs, Facebook at Work en 4G+

Gijs Ettes
17 januari 2015, 12:32
4 min leestijd
AP newsflash #3: Galaxy S6 specs, Facebook at Work en 4G+

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung geeft Galaxy S6 verbeterde vingerafdrukscanner’

Galaxy S6 AP Newsflash

Samsung gaat de vingerafdrukscanner van de Galaxy S6 verbeteren, zodat deze het hele topje van je vinger scant. Ook hoef je straks naar verluidt niet meer te swipen, maar is het voldoende om – net als bij de iPhone 6  –  je vinger op de scanner te houden. Bij de Samsung Galaxy S5 is het nu nog zo dat je een veegbeweging over de relatief smalle homeknop moet maken, wat op zijn zachtst gezegd niet altijd vlekkeloos werkt. De homeknop van de S6 wordt mogelijk wat groter, zodat het scanoppervlak toeneemt. Dit moet het ontgrendelen van de smartphone en het uitvoeren van specifieke acties een stuk eenvoudiger maken. Ook wordt het waarschijnlijk weer mogelijk om PayPal-betalingen te autoriseren met je vingerafdruk. Volgens de laatste berichten wordt de Galaxy S6 tijdens het Mobile World Congress onthuld. Dat evenement vindt plaats van 2 tot en met 5 maart in Barcelona.

Lees ook: 5 manieren waarop de Samsung Galaxy S6 wél succesvol wordt

Einde voor Explorer-programma Google Glass

Google Glass

Het meest verrassende nieuws afgelopen week was misschien nog wel dat Google stopt met het Explorer-programma en de verkoop van de testversie van  Google Glass. De ontwikkeling van de slimme bril wordt voortgezet binnen een nieuwe Glass-divisie die wordt geleid door Nest-topman Tony Fadell (voorheen werkzaam bij Apple). De huidige leidinggevende van de afdeling, Ivy Ross, blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten, maar rapporteert straks alle bevindingen aan Fadell. Laatstgenoemde is de huidige ceo van Nest, de startup achter de slimme thermostaat. Nest  blijft overigens zelfstandig en onafhankelijk opereren en Fadell blijft daar aan het hoofd staan.

Google lanceert modulaire smartphone dit jaar in Puerto Rico

Project Ara

Google heeft woensdag bekendgemaakt dat de pilot met Project Ara later dit jaar van start gaat in het Latijns-Amerikaanse Puerto Rico. Het bedrijf verwacht in 2016 een consumentenversie op de markt uit te brengen, maar voor het zover is, wordt de modulaire smartphone eerst uitvoerig getest. Project Ara is een project  van Google  dat consumenten in staat stelt om zelf een smartphone samen te stellen. Ze krijgen een basis, het endoskelet, en kunnen kiezen uit een aantal modules om zo de hardwareconfiguratie grotendeels zelf samen te stellen.  Dat hoeven niet uitsluitend typische mobiele telefoononderdelen te zijn. Je zou bijvoorbeeld ook een bloedzuurstof- of hartslagmeter kunnen implementeren.

Facebook at Work: zakelijke versie van sociaal netwerk

Facebook at work

Facebook heeft afgelopen week de zakelijke versie van het sociale netwerk – waar al langer geruchten over gingen – getoond: Facebook at Work. Naast een Work-app voor Android en iOS lanceert Facebook een versie die via het web is te benaderen en bedrijven in staat stelt om werknemers sociale netwerken te laten creëren, compleet met aparte inlogs. Deze ogen en werken vrijwel hetzelfde als Facebook zelf en er kan snel geschakeld worden tussen een zakelijke en privéomgeving. Een beperkt aantal bedrijven kan de nieuwe versie nu al testen; wanneer Facebook at work voor alle bedrijven beschikbaar wordt, is niet bekend. Volgens Facebook is de zakelijke versie gebaseerd op de manier waarop het sociale netwerk voorheen intern bij Facebook werd gebruikt. Het platform maakt het mogelijk zakelijke discussies te voeren en samen te werken met collega’s, zonder dat vrienden uit de  privéomgeving berichten en updates  kunnen zien.

Wat is 4G+ en wat kun je ermee?

4G+

Hoewel sommigen al aan 5G denken, is 4G+ de nieuwe en snellere versie van 4G. 4G+ is eigenlijk een uitbreiding van het 4G-netwerk zoals consumenten het nu al gebruiken. Het 4G-netwerk maakt gebruik van twee frequenties: 800Mhz en 1800Mhz. Bij 4G+ wordt 20Mhz van de 1800Mhz-frequentie gecombineerd met de 10Mhz van de 800Mhz-frequentie.De gecombineerde 30Mhz bestaat uit  zes 5Mhz-blokken, wat kenmerkend is voor 4G+. Ook 4G gebruikt deze 5Mhz-blokken. Elk blok biedt in theorie een maximale snelheid van 37,5 Mbit/s. Bij 4G worden er vier blokken gebruikt, wat een maximale snelheid van 150Mbit/s oplevert. Bij 4G+ is het aantal blokken verhoogd naar zes, waardoor er een maximale snelheid van 225Mbit/s kan worden behaald.

Lees meer over het snellere 4G+

‘TouchWiz gaat meer lijken op stock Android’

touchwiz

Samsung gaat mogelijk TouchWiz, de schil die het Zuid-Koreaanse bedrijf over Android plaatst, versimpelen door overbodige functies te verwijderen. Het design gaat meer als stock Android ogen. In het verleden is TouchWiz vaak bekritiseerd, omdat het de Android-software trager zou maken. Ook over het kleurrijke design zijn veel gebruikers niet te spreken. Samsung  gaat de softwareskin versimpelen en onnodige features verwijderen, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de belangrijkste functies van Android. “We richten ons op het versimpelen van TouchWiz tot het niveau van Googles Nexus 6”, aldus een anonieme bron. De Nexus 6 draait op stock Android, de Google-versie van het mobiele besturingssysteem, en wordt veelal geprezen om de simpele software en snelle updates.

Lees ook: Waarom Samsung interesse zou hebben in BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu