De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

AP newsflash #4: WhatsApp Web en Google Now spreekt Nederlands

Gijs Ettes
24 januari 2015, 12:28
3 min leestijd
AP newsflash #4: WhatsApp Web en Google Now spreekt Nederlands

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google Now antwoordt nu ook in het Nederlands

google now ap newsflash

Google Now, de slimme spraakassistent in Android, kan nu gesproken zoekopdrachten in het Nederlands beantwoorden. Sinds donderdagavond is de functie ingevoerd waardoor vragen als `Hoe oud is Mark Rutte` en `Hoe hoog is de Eiffeltoren` worden beantwoord in het Nederlands. Ook bij commando`s als `Foto`s van katten` antwoordt Google Now in het Nederlands, waarbij inderdaad foto`s van katten worden getoond. Voorwaarde is wel dat je Nederlands als primaire taal invoert via de instellingen van Google Now. Nog niet alle spraakcommando`s blijken te werken. Zo is het nog niet mogelijk om een alarm in te stellen, een video op te nemen of een bericht op Twitter te plaatsen. Helaas is ook het commando `Ok, Google`, waarmee gebruikers de gesproken zoekfunctie aanroepen, nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Veilige Skype-concurrent MegaChat ook naar Android en iOS

megachat

In april verschijnt de Android-versie van MegaChat, de Skype-concurrent van Kim Dotcom die vandaag is gelanceerd. Ook aan een MegaChat iOS-app wordt gewerkt, zo laat Bram van der Kolk van Mega weten aan Android Planet. Wat we precies van de MegaChat Android-app kunnen verwachten, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er wordt gewerkt aan de app, die over drie maanden beschikbaar moeten worden. Momenteel is MegaChat alleen op computers te gebruiken met behulp van een browserextensie voor Chrome en Firefox. Qua functionaliteit wordt MegaChat, dat versleutelde videogesprekken mogelijk maakt, de komende tijd uitgebreid. Nu kun je alleen nog videochats voeren en bestanden delen, maar bijvoorbeeld niet chatten of videoconferences starten.

Lees ook: 9 tips om je Android-toestel te beschermen

WhatsApp lanceert webversie (en zo krijg je die)

whatsapp web

WhatsApp heeft zijn webversie gelanceerd, die direct beschikbaar is voor Android-gebruikers. Het enige dat je moet doen, is een QR-code scannen. De webversie is te bezoeken via web.whatsapp.com, waar gebruikers een QR-code kunnen scannen met de app. Voorwaarde is wel dat je gebruikmaakt van Google Chrome. De website toont een QR-code die gebruikers met de WhatsApp-app kunnen scannen. Deze QR-code verifieert de inlogpoging voor jouw telefoonnummer, want WhatsApp werkt niet met gebruikersnamen en wachtwoorden. Je vind de scanfunctie bij het menu van WhatsApp, onder `WhatsApp Web`. Als de QR-code is gescand, log je in op de webversie van WhatsApp. Hier kun je jouw conversaties zien en berichten naar anderen versturen. Ook is het mogelijk om foto`s te versturen en via de ingebouwde Chrome-functies meldingen te ontvangen.

Lees alles over WhatsApp en de functies van de Android-app

`Google gaat telefoonabonnementen verkopen`

google-groot

Google wil telefoonabonnementen gaan verkopen en zich gaan mengen in de wereld van telecomproviders. Dat blijkt uit informatie die het betrouwbare The Information in handen heeft gekregen. Zij baseren zich op anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Google. De zoekgigant zou in gesprek zijn met telecomproviders in de Verenigde Staten om hun netwerk te gebruiken voor het aanbieden van eigen abonnementen. Deze vorm zie je ook terug in Nederland. Zo maakt Hi bijvoorbeeld gebruik van het KPN-netwerk en Bliep van het netwerk van T-Mobile.

`Galaxy S6 wordt niet waterdicht en krijgt geen Snapdragon 810“²

Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6 wordt niet waterdicht zoals zijn voorganger, en maakt ook geen gebruik van de nieuwe Snapdragon 810-SoC van Qualcomm. Dat meldde het doorgaans betrouwbare Bloomberg afgelopen week. De S6 zou de Snapdragon 810-chip omruilen voor zijn eigen Exynos-processor. De Snapdragon 810 kampt volgens geruchten met overhittingsproblemen, waardoor de chip niet goed werkt en ook niet op tijd klaar is voor gebruik in de Galaxy S6. Verder zou de Galaxy S6 ook niet waterdicht zijn zoals de Galaxy S5. De reden hiervoor lijkt de nieuwe behuizing te zijn, die naar verluidt is gemaakt van metaal en glas, in plaats van plastic.

Lees ook: 5 zaken die je moet weten over de Galaxy S6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu