AP newsflash #6: Popcorn Time anoniem, Galaxy S6 design en Android 5.2

Gijs Ettes
7 februari 2015, 12:37
4 min leestijd
AP newsflash #6: Popcorn Time anoniem, Galaxy S6 design en Android 5.2

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time gaat gebruikers anonimiseren met Tor-achtig netwerk

popcorn time io ap nieuwsflash

Popcorn Time werkt aan een anoniem “Tor-achtig netwerk” waardoor gebruikers automatisch worden geanonimiseerd zodra ze de illegale software gebruiken om films en series te streamen. Dat laat een woordvoerder van Popcorn-Time.se    weten. Popcorn Time zegt “constant” aangevallen te worden door auteursrechtenorganisaties als Brein, en gaat twee belangrijke vernieuwingen introduceren  om  zichzelf en zijn gebruikers te ‘beschermen’. De eerste vernieuwing  is Popcorn Time’s onafhankelijkheid van servers.  “We gaan  alle informatie die de  software  gebruikt, zoals het  verkrijgen van lijsten films en ondertitels, ook via peer-to-peer delen. Daarnaast worden de software-updates voortaan via peer-to-peer verspreid, waardoor we geen servers meer nodig hebben. Elke gebruiker vormt dan een server waar anderen van kunnen downloaden”, zo meldt de zegsman. Een andere belangrijke vernieuwing binnen wordt het netwerk. Om gebruikers anonimiteit te bieden, maakt Popcorn Time het mogelijk om een vpn te gebruiken. Deze werkt echter veelal niet. “We zijn te populair, waardoor onze vpn-provider Kebrum niet altijd kan voldoen aan de vraag. Daarom denken  we na  over andere manieren om gebruikers te anonimiseren.”

‘Eerstvolgende grote Android-update komt nog dit jaar’

android 5.2

Hoewel weinig  Android-gebruikers beschikken over Android 5.0 of 5.1 kunnen we nog dit jaar Android 5.2 verwachten. Google laat weten dat de volgende grote release met werktitel Android M vóór het einde van het jaar beschikbaar wordt. Wat we precies van Android 5.2 mogen verwachten, is onduidelijk. Wel zal het een grotere update worden dan Android 5.1, de versie die momenteel al wordt geleverd met goedkope Android One-smartphones in Indonesië. Deze update zorgt waarschijnlijk voor de terugkeer van de stille modus in Lollipop. Deze werd in Android 5.0 verwijderd en vervangen door een nieuw systeem van meldingen, prioriteitsmeldingen en geen meldingen. Verder moet Android 5.1 het accu- en geheugenverbruik verbeteren. Nu heeft Lollipop nog last van een vreemde geheugenbug die ervoor zorgt dat de software soms opeens niet genoeg werkgeheugen meer kan bereiken. De update wordt op korte termijn ook verwacht voor Nexus- en Google Play-toestellen.

Chromecast 10 miljoen keer verkocht in 2014

chromecast

Google heeft het afgelopen jaar maar liefst 10 miljoen Chromecasts verkocht. Bovendien is het gebruik van de slimme hdmi-stick sterk toegenomen. De Chromecast debuteerde in juli 2013 en ondersteunt inmiddels meer dan 10.000 apps en services, waaronder YouTube, Netflix, Plex en Popcorn Time. De 17 apps die je sowieso niet mag missen als Chromecast-gebruiker zijn te vinden in ons overzicht met de beste Chromecast apps. Juist applicaties hebben ervoor gezorgd dat het gebruik van de mediaspeler met maar liefst 60 procent is toegenomen sinds de release. Het aantal apps dat overweg kan met de Chromecast zal de komende tijd alleen nog maar toenemen, aangezien er ruim 6000 ontwikkelaars actief zijn met het optimaliseren van hun apps voor het apparaat.

Design Samsung Galaxy S6 lijkt verdacht veel op iPhone 6

Samsung Galaxy S6 persfoto

De Samsung Galaxy S6 krijgt een design met afgeronde hoeken dat wat weg heeft van de iPhone 6, zo blijkt uit vermeende foto`s van de behuizing van het toestel. Ook zou het toestel een 5,1 inch-scherm krijgen en een accu die niet is te verwijderen. Opvallend is dat niet alleen de hoeken van het frame, maar ook de usb-ingang en speakergrille aan de onderzijde veel lijken op die van de nieuwe iPhone. Verder  is de sleuf voor de simkaart – die zich voorheen onder de verwijderbare accu bevond – naar de zijkant verplaatst. Het metalen frame zorgt er waarschijnlijk voor dat je de accu van de Galaxy S6 niet kunt verwijderen, iets dat wel kon bij voorgaande toestellen in de Galaxy S-reeks. Volgens de laatste berichten wordt het aankomende vlaggenschip van Samsung op 1 maart gepresenteerd, precies één dag voor de start van elektronicabeurs MWC.

Sony verkoopt eindelijk weer meer smartphones

sony-groot

Sony heeft in het vierde kwartaal van 2014 11,9 miljoen smartphones verkocht, flink meer dan in voorgaande kwartalen. Eerder zou Sony overwegen de smartphonedivisie te verkopen, maar het meest recente gerucht meldt dat Sony 100 werknemers binnen deze divisie wil ontslaan. Misschien valt de ontslagronde mee, want Sony heeft fraaie verkoopcijfers gepresenteerd. In het vierde kwartaal van 2014 verkocht de Japanse fabrikant 11,9 miljoen smartphones, het hoogste aantal sinds begin 2012. Daarmee lijkt de smartphoneverkoop eindelijk een beetje bij te trekken voor Sony. Het is onduidelijk welke toestellen  voor de verkoopsuccessen hebben gezorgd, maar wij verwachten dat de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact goed hebben verkocht. Ook de budgetmodellen van Sony zijn door ons goed ontvangen en zullen populair bij consumenten zijn geweest.

→ Lees ook meer over hoe Tinder je wil laten betalen voor likes en welke feiten en fabels er bestaan over het opladen van je Android-toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu