De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

AP newsflash #7: Galaxy S6 release en OnePlus One zonder invite

Redactie
14 februari 2015, 12:37
3 min leestijd
AP newsflash #7: Galaxy S6 release en OnePlus One zonder invite

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Galaxy S6 firmware wordt sneller, krijgt voorgeïnstalleerde Microsoft-apps`

Galaxy s6 specs ap newsflash

De software van de Samsung Galaxy S6 wordt een stuk sneller, omdat het bedrijf werkt aan een geoptimaliseerde versie van TouchWiz die niet wordt voorzien van overbodige functies en bloatware. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou apps als S Voice, S Health en S Note niet meer meeleveren met zijn smartphones en tablets, maar deze enkel beschikbaar maken in de Galaxy Apps Store. Ook wordt de firmware geoptimaliseerd op basis van de stock Android-versie van Google en Nexus-apparaten. Veel onderdelen van Lollipop, waaronder de animaties en iconen, worden aan de software toegevoegd. Mogelijk krijgen andere Samsung-apparaten ook deze firmware via een over-the-air-update.  Daarnaast zou Samsung met de Galaxy S6 specifieke Microsoft-apps meeleveren, zoals OneNote, OneDrive, Skype en Office Mobile.

De Galaxy S6 gaat naar verluidt 749 euro kosten (32GB-versie) en wordt tijdens de Mobile World Congress, die begin maart plaatsvindt, onthuld. De prijs van de Galaxy S6 Edge, de variant met een scherm dat over de zijkant loopt, ligt naar verwachting zo`n 100 euro hoger.

OnePlus One voortaan elke dinsdag zonder invite te koop

oneplus one

De OnePlus One is één van de meest populaire smartphones van 2014, maar blijft alleen met een speciale uitnodiging te bestellen.  Dit systeem vervalt echter op de dinsdag. Logischerwijs wil OnePlus de ‘hype’ rondom te moeilijk te verkrijgbare smartphone behouden, maar na maanden is die er ook wel een beetje af. OnePlus heeft daarom aangekondigd dat de gewilde smartphone voortaan elke dinsdag zonder uitnodiging te koop is. Mogelijk bereidt de Chinese startup zich voor op de introductie van een nieuwe telefoon, en wil het sneller door zijn voorraad werken.

`Grote fabrikanten verkiezen eigen platform boven Android Wear`

android wear

Hoewel LG, Motorola, Sony en Asus onlangs smartwatches met Android Wear hebben gelanceerd, zijn er genoeg fabrikanten die het platform dit jaar links laten liggen. Onder meer Samsung en HTC kiezen voor eigen besturingssystemen. Samsung heeft met Tizen al langer een eigen platform voor wearables, en van de zes smartwatches die het bedrijf tot nu toe uitbracht draait er slechts één op Android Wear, de Gear Live. Dat is mogelijk ook het laatste slimme horloge van Samsung dat gebruikmaakt van Googles besturingssysteem voor wearables, zo melden bronnen uit de productieketen aan Digitimes. Eerder deze week gingen al geruchten dat ook HTC voor zijn eerste wearable kiest voor een zelfontwikkeld besturingssysteem. De Taiwanese fabrikant werkt naar verluidt aan een rechthoekige smartwatch met een 1,8 inch-scherm en ondersteuning voor zowel Android als iOS.

`Google test nieuw bluetooth-betaalsysteem voor smartphones`

google_wallet

Google werkt aan een nieuw mobiel bluetooth-betaalsysteem met de codenaam Plaso, dat Google Wallet mogelijk op den duur gaat vervangen. Dat meldt The Information, een website die op basis van vier anonieme bronnen informatie over de plannen van Google heeft verzameld. The Information is een betrouwbare website die vaker informatie over plannen van grote techbedrijven naar buiten brengt. Google lanceerde in 2011 Google Wallet, een betaaldienst die tot op heden nog niet erg is aangeslagen. Wallet wordt met name gebruikt voor het kopen van apps en games in Google Play, maar buiten dat wordt het nauwelijks gebruikt.

10 handige Android Lollipop tips

android lollipop android 5.0.1

Android 5.0 is de veiligste, meest efficiënte en mooiste versie van Android tot nu toe. Het nieuwe besturingssysteem brengt ook een behoorlijk aantal nieuwe mogelijkheden met zich mee en met onze Android Lollipop tips benut je die optimaal!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu