AP newsflash #9: Galaxy S6 foto’s, stille modus keert terug en Android for Work

Wouter Nijsen
28 februari 2015, 13:00
4 min leestijd
AP newsflash #9: Galaxy S6 foto’s, stille modus keert terug en Android for Work

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Afgelopen  week stond voornamelijk in het teken van het Mobile World Congress, dat over twee dagen officieel begint. Daarnaast  werd Android for Work gelanceerd, en werd bekend dat Google Play binnenkort advertenties gaat tonen. Ook kwamen we te weten dat de stille modus in Android 5.1 (Lollipop) terugkeert.

Tevens werd deze week bekendgemaakt dat de onthulling van de Samsung Galaxy S6 en  HTC One M9  live te volgen  zijn. Lees meer over de Samsung Galaxy S6 livestream, en kom te weten hoe je de HTC One M9 presentatie morgen bekijkt.

Uitgelekte Galaxy S6 foto’s verraden het design

galaxys6-onder

Morgen wordt de Galaxy S6 officieel door Samsung gepresenteerd, maar eerder week kwamen er al foto’s naar buiten waarop het toestel te zien is. Ook lekte er beelden van de Galaxy S Edge, het aanstaande toptoestel met een gebogen scherm. Het is zeer aannemelijk dat de foto`s echt zijn. De Galaxy S6 foto`s zijn vermoedelijk gepubliceerd door een Zuid-Koreaanse medewerker van de telecomprovider AT&T. Deze telecomprovider is ook actief in Zuid-Korea en heeft mogelijk al de beschikking over een prototype van de Galaxy S6. De smartphone op de foto`s heeft hetzelfde kenmerkende design als andere Samsung-toestellen, maar kent enkele belangrijke veranderingen die duiden op een nieuwe versie van de Galaxy S-smartphone. In dit artikel zijn alle foto’s nog eens rustig te bekijken.

Bevestigd: Android 5.1 Lollipop brengt stille modus terug

stillemodus-android50

Na  de release van Android 5.0 (Lollipop) klaagde veel gebruikers dat de stille modus niet meer beschikbaar was. Daar komt verandering in, want Android 5.1 brengt de populaire functie  (gelukkig) weer terug. De `geen meldingen`-modus van Lollipop had  de stille modus moeten vervangen, alleen laat deze modus zelfs geen alarmen klinken. En dan is de modus voor veel Android-gebruikers niet geschikt als stille modus. Google heeft bij de volgende Android-versie doorgevoerd dat de `geen meldingen`-modus voortaan kan worden ingeschakeld tot het aankomende alarm wordt afgespeeld, zoals op de screenshot aan de rechterkant is te zien. Dit geeft de `geen meldingen`-modus dezelfde functie als de stille modus van KitKat en eerdere Android-versies. Voor gebruikers van de Samsung Galaxy S5 is er al goed nieuws, want deze week werd er een update uitgebracht die de stille modus voor dit toestel weer terugbrengt.

Android for Work gaat werk en privé op je apparaat scheiden

Android for Work

Android for Work werd vorig jaar op de Google I/O aangekondigd en is nu officieel gelanceerd. Dat maakte Google eerder deze week bekend. Met Android for Work speelt Google in op de zakelijke gebruiker, door verschillende functionaliteiten aan het mobiele besturingssysteem toe te voegen. De belangrijkste hiervan zijn de zogenoemde werkprofielen. Deze zijn ingebouwd in Android 5.0 (Lollipop) en zorgen ervoor dat zakelijke data op een aparte plek opgeslagen wordt. Werkgevers hebben alleen tot data binnen deze profielen toegang; persoonlijke apps en informatie blijven gescheiden. Voor apparaten die niet beschikken over Lollipop, is er een speciale Android for Work-app ontwikkeld. Ook onderdeel van Android for Work is Google Play for Work. Bedrijven kunnen deze aparte versie van Google Play gebruiken om gemakkelijk apps en updates naar hun Android for Work-gebruikers te sturen.

Google Play gaat binnenkort advertenties in zoekresultaten tonen

Google Play advertenties

Google gaat binnenkort advertenties in Google Play tonen. Wanneer gebruikers naar een app zoeken, krijgen ze hierdoor gesponsorde zoekresultaten te zien. Deze gesponsorde zoekresultaten zijn vooral erg gunstig voor ontwikkelaars waarvan apps maar moeilijk worden gevonden. Door Google Play advertenties in te kopen, worden applicaties veel vaker en sneller opgemerkt door gebruikers. Een nieuwe manier om reclame te maken voor een Android-applicatie als het ware. Voordat de Google Play advertenties naar het grote publiek worden uitgerold, start Google eerst met een test. Een kleine groep gebruikers krijg de komende weken al de gesponsorde zoekresultaten te zien. Ook is er vooralsnog maar een klein aantal partijen dat deel mag nemen aan het advertentieprogramma. Wel is het aannemelijk dat deze na verloop van tijd wordt uitgebreid.

Nieuwe Motorola Moto E met 4G en grotere accu komt in maart

nieuwe moto e 2015

Motorola heeft deze week de nieuwe Moto E aangekondigd, de opvolger van de budgetsmartphone die de fabrikant in 2014 uitbracht. Het nieuwe model heeft 4G-ondersteuning, een 64-bit processor en een iets groter 4,5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels. Ook is er nu een vga-frontcamera aanwezig en standaard Android 5.0 Lollipop. De camera is uiterst geschikt voor het schieten van selfies; door twee keer met het toestel te schudden, activeer je hem. Als je vervolgens nog een keer schud, wissel je naar de selfiecamera. Aan de achterzijde is een 5 megapixel-camera te vinden en het toestel wordt aangedreven door een 64-bit quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 410) en 1GB aan werkgeheugen.
Wel heeft de accu van de nieuwe Moto E een upgrade gekregen. Deze heeft nu 2390 in plaats van 1980 mAh. Het budgettoestel moet daarmee minstens een dag vooruit kunnen op één acculading. De adviesprijs van het toestel bedraagt 129 euro in Nederland.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu