Google verbetert controle apps en komt met leeftijdsclassificatie

Google controleert sinds kort handmatig apps alvorens ze beschikbaar worden in de Play Store. Voorheen gebeurde dit automatisch, waardoor er in enkele gevallen malware door het controlesysteem heen glipte.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

App-controle verbeterd in Google Play

Google meldt op het Android Developers Blog dat apps sinds een aantal maanden beter worden gecontroleerd voordat ze worden toegelaten tot Google Play. Een team van experts checkt of apps voldoen aan de richtlijnen van Googles app-winkel. Ze mogen geen  seksueel expliciet materiaal bevatten, aanzetten tot geweld of gericht zijn op het stelen van persoonlijke data.

app-controle google playOndanks de verbeterde controle worden apps nog steeds vlot (binnen een aantal uren na inzending) toegelaten en ook redenen voor een eventuele afwijzing van een app worden duidelijker gecommuniceerd. Op die manier moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger worden om apps aan te passen en opnieuw in te dienen. Volgens Google hebben nog geen app-ontwikkelaars gemeld dat ze last hebben van de verbeterde app-controle.

Daarnaast meldt Google dat Android-apps vanaf mei een verplichte leeftijdsrating moeten hebben. Aan de hand van een  vragenlijst die ontwikkelaars moeten invullen, worden apps ingedeeld in categorieën voor  3, 7, 12, 16 of 18 jaar en ouder. Voor Europa zal de PEGI (Pan-European Game Information) rating gelden. Deze geeft gebruikers informatie over welke content geschikt is voor kinderen, tieners en volwassenen.

Het laatste nieuws over Google Play

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.