De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Voortaan zie je hoe lang het nog duurt voordat een Android-app gedownload is

Bram Lettenmeijer
16 februari 2022, 15:08
2 min leestijd
Voortaan zie je hoe lang het nog duurt voordat een Android-app gedownload is

Google rolt een kleine visuele Android-update uit. Dankzij de update zien gebruikers voortaan hoe lang het duurt om een app te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Google rolt handige download-indicator uit voor Android-apps

Download jij regelmatig een app? Dan weet je hoe onduidelijk het installatieproces kan zijn. Je ziet de app pas op je homescherm verschijnen als de download klaar is – je weet dus niet hoe lang het installeren ongeveer duurt. Daar komt nu verandering in. Google rolt namelijk een nieuwe download-indicator uit voor Android.

android app dowload indicator

Zodra je een app downloadt, verschijnt deze voortaan direct op je homescherm. Je kunt de applicatie nog niet aantikken. Het app-icoon wordt tijdens het installatieproces lichtgrijs weergegeven. Een lijn rondom de app indiceert hoe ver de download is: hoe langer de lijn wordt, hoe verder het proces vordert.

Uiteindelijk is de download klaar. Dan verdwijnt de lijn en verandert het app-icoon van lichtgrijs naar zijn oorspronkelijke kleuren. De nieuwe indicator is vergelijkbaar met de download-indicator van iOS. Deze ziet er qua vormgeving iets anders uit, maar werkt hetzelfde.

Android wordt steeds verfijnder

Google werkt steeds meer kleine Android-gebreken weg. Hoewel Android al jaren een soepel, vloeiend en intuïtief besturingssysteem is, is de software zeker niet perfect. Kleine details als een download-indicator voor apps zijn welkome toevoegingen om Android te verbeteren. Met iedere nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem gaat de gebruikerservaring erop vooruit.

De eerste Developer Preview van Android 13 werd onlangs beschikbaar. De software staat vooral in het het teken van privacy en beveiliging. Zo is er de nieuwe fotokiezer. Hiermee wordt het delen van foto’s en video’s met apps van derden weer een stukje veiliger. Ook breidt Google het Material You-design uit. Alle apps hebben straks een icoontje dat past binnen het nieuwe ontwerp.

Lees ook: Android 13 Developer Preview 1: dit is de eerste testversie

Al het laatste Android-nieuws lees je op Android Planet

Android Planet houdt je altijd op de hoogte van de laatste weetjes. Om niets te missen kun je jezelf inschrijven voor de Android Planet nieuwsbrief. Download natuurlijk ook even de Android Planet-app en volg ons via Instagram of Facebook!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu