App laat geroote Samsung Galaxy Nexus met een swipe-beweging inschakelen

Redactie
11 juli 2012, 10:22
1 min leestijd
App laat geroote Samsung Galaxy Nexus met een swipe-beweging inschakelen
slide2wake

Een ontwikkelaar van XDA heeft een app uitgebracht waarmee je een geroote Samsung Galaxy Nexus op een hele gave manier kunt inschakelen. De gratis versie van zijn app PGM Nexus zet het scherm aan nadat je van links naar rechts een swipe-beweging over het scherm hebt gemaakt. Dit is handig als je de powerknop wilt sparen (deze is niet bij elk toestel even stevig) en het ziet er gewoon heel tof uit. Deze ontgrendel-methode neemt weinig tot geen extra energie in omdat het scherm pas inschakelt als deze wordt aangeraakt. Ik draai PGM Nexus al een tijdje op mijn toestel en ben er enorm tevreden over. De betaalde versie beschikt over extra opties en kost 2,51 euro.

De app werkt alleen op ondersteunde kernels, die eigenlijk de basis vormen van het samenwerken van de hardware en software van je smartphone. De ondersteunde kernels zijn stock (de normale Android-kernel), Franco.Kernel, Faux123 en Trinity. Bij elke custom rom en officiële Android-rom zit standaard een kernel. Als je geen ondersteunde kernel of root-rechten hebt, loopt de app vast.

Lees verder na de advertentie.

In de betaalde versie kun je onder andere swipen om je toestel uit te schakelen, kort swipen om een nieuw nummer af te spelen en het scherm aanraken of tappen (met je vinger dubbel tikken) om het toestel in te schakelen. Onderstaande video laat de slide2wake-functie zien.

Download: PGM Nexus FREE (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu