De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Gerucht: Android M geeft meer controle over app-machtigingen

Redactie
8 mei 2015, 7:46
1 min leestijd
Gerucht: Android M geeft meer controle over app-machtigingen

Naar verluidt overweegt Google om gebruikers meer controle te geven over app-machtigingen. Mogelijk kunnen zij vanaf Android M zelf afzonderlijke permissies voor zaken als de camera, locatie en identiteit goed- of afkeuren.

Lees verder na de advertentie.

Afzonderlijke app-machtigingen goedkeuren

android m app-machtigingen

Wat app-machtigingen betreft is het vooralsnog alles of niets bij Android. Bij het downloaden van een app zie je wel om welke permissies deze vraagt, maar je moet ze allemaal goedkeuren om überhaupt gebruik van de app te kunnen maken. Daar komt in de nabije toekomst mogelijk verandering in, zo meldt het doorgaans betrouwbare  Bloomberg op basis van bronnen die betrokken zijn bij Google. Gebruikers van iOS hebben al langer de mogelijkheid om te bepalen waar apps wel en geen toegang tot hebben.

Google zou de optie  om afzonderlijke app-machtigingen goed te keuren later deze maand aankondigen. Op 28 en 29 mei vindt Google I/O 2015 plaats, de ontwikkelaarsconferentie waar onder meer de onthulling van Android M wordt verwacht. De functie maakt naar alle waarschijnlijkheid deel uit van de nieuwe Android-versie.

Al eerder lekte uit dat Android M het besturingssysteem naar `allerlei soorten werkplekken brengt’ en zich mogelijk meer gaat richten op de zakelijke markt. Andere workshops die plaatsvinden tijdens I/O hinten naar een grotere aandacht van de zoekgigant voor (het beperken van) notificaties en het verbeteren van de spraakbesturing in het nieuwe Android.

Lees ook 7 zaken die je moet weten over app-updates.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's