Aantal apparaten met Android stijgt naar 1 miljard in 2014

Gijs Ettes
7 januari 2014, 18:17
1 min leestijd
Aantal apparaten met Android stijgt naar 1 miljard in 2014
apparaten met Android

Dit jaar zal het aantal apparaten met Android de magische grens van 1 miljard overschrijden, zo geeft onderzoeksbureau Gartner aan in een persbericht. In 2012 lag het Android-gebruik nog rond de 500 miljoen, maar dat aantal is de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Gartner verwacht dat in 2015 zelfs meer dan 1,2 miljard apparaten gebruik zullen maken van Googles mobiele besturingssysteem.

Verwacht wordt verder dat het aantal verscheepte apparaten met Chrome OS zal toenemen van 1,8 miljoen toestellen in 2013 naar 4,8 miljoen in 2014. Volgend jaar verdubbeld dan aantal mogelijk zelfs. Ook Windows en iOS/Mac OS zullen de komende jaren volgens Gartner groeien, maar minder hard dan Android. Tegelijkertijd zal het aandeel van BlackBerry en andere (mobiele) besturingssystemen de komende jaren sterk dalen.

Lees verder na de advertentie.

Apparaten met Android populair in opkomende markten

Vooral in opkomende landen in Afrika en Azië zal Android de komende jaren succes boeken, aldus Gartner. Dit is mede te danken aan het grote aanbod goedkope apparaten met Android. In de nabije toekomst zullen we veel smartphones en tablets met een zacht prijskaartje de markt zien betreden. Ondanks dat Android-toestellen in grotere volumes worden verkocht dan Apple-toestellen blijven de verschillen in omzet klein; iPhones en iPads zijn in veel gevallen namelijk beduidend duurder.

Gartner geeft aan dat de wereldwijde tabletmarkt in 2014 eveneens sterk zal groeien en wel met 47 procent. Die groei zal grotendeels te danken zijn aan goedkope en compacte tablets waarvan we er tegenwoordig steeds meer zien. De Nexus 7 (2013) is wat ons betreft nog steeds de beste keuze voor wie op zoek is naar een budgettablet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu