AppBrain filtert nu op spam in de Android Market

Redactie
19 maart 2010, 14:45
2 min leestijd
AppBrain filtert nu op spam in de Android Market
appbrain

AppBrain is al een aardige tijd actief als website waar je de inhoud van de Android Market kunt bekijken. Net als Androlib.com en het recent teruggekeerde Cyrket.com kun je op AppBrain zien welke nieuwe applicaties er in de Android Market zijn uitgekomen. Het probleem bij veel van die websites (en trouwens ook bij de Android Market op je toestel) is dat er zo onnoemelijk veel rotzooi op staat. In één dag komen er honderden nieuwe applicaties bij en die zijn niet allemaal van even hoog niveau. AppBrain gaat er wat aan doen, door de spam uit de Android Market te filteren.

De website filtert automatisch applicaties van ontwikkelaars die extreem veel applicaties uitbrengen en een lage waardering van gebruikers hebben. AppBrain kijkt alleen naar applicaties die in de Amerikaanse Android Market verkrijgbaar zijn (helaas), maar de meeste van die apps zijn ook in de Nederlandse Android Market te vinden. Er staan 28.936 applicaties in de database, gemaakt door 7.429 ontwikkelaars. Gemiddeld is dat 3.9 applicaties per ontwikkelaar, maar het viel op dat er een stuk of 32 ontwikkelaars zijn die meer dan 100 applicaties hebben uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Neem bijvoorbeeld aanbieder For-side.com, die de Android Market overspoelt met War and Peace Part-1.1 tot en met Part-4.4. Twaalf applicaties die allemaal $4,50 per stuk kosten en door vrijwel niemand worden gekocht. Er zijn echter ook uitzonderingen: Better Android en K-J Themes hebben ook meer dan 100 applicaties uitgebracht, maar die proberen wel moeite te doen om interessante applicaties uit te brengen. Better Android heeft bijvoorbeeld een reeks alternatieve toetsenborden (Better Keyboard) en skins.

Een aanbieder als For-side.com wordt op AppBrain in grijs weergegeven. Je kunt bijvoorbeeld het boek Dombey and Son van Charles Dickens in zes delen lezen. Dat kost je dan ook zesmaal $2, terwijl dit boek inmiddels zo oud is dat het niet meer onder de copyrightwetgeving valt en dus ook gratis te downloaden is.

Bij AppBrain kun je ook de AppBrain Market Sync-applicatie krijgen, die je op je Android-toestel zet. Je kunt dan een lijst van geïnstalleerde applicaties aanmaken en op internet publiceren. Heb je een persoonlijke blog, dan kunnen anderen (bijna) realtime via een RSS-feed meekijken welke applicaties jij zoal gebruikt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's