Appie voor Android krijgt barcodescanner voor boodschappen

Redactie
9 juli 2010, 14:23
1 min leestijd
Appie voor Android krijgt barcodescanner voor boodschappen
appie-barcode

Albert Heijn heeft een nieuwe versie van Appie voor Android uitgebracht, de supermarktapplicatie waarmee je boodschappenlijstjes kunt maken en recepten kunt opzoeken. De belangrijkste vernieuwing is een barcodescanner. Met deze scanner kun je producten aan je boodschappenlijstje toevoegen door de streepjescodes te scannen met de camera van je Android-telefoon. Het maken van een boodschappenlijstje is daardoor een stuk makkelijker geworden: bij het weggooien van een leeg pak melk scan je meteen de barcode.

Scannen van barcodes is voor Android-bezitters niets nieuws meer. We gebruiken het al maanden voor het scannen van QR-codes om makkelijk applicaties uit de Android Market te kunnen installeren. Het scannen van producten uit de supermarkt om een boodschappenlijstje samen te stellen is iets nieuws. Appie herkent alle producten uit het assortiment van Albert Heijn. In de toekomst krijgt de barcodescanner mogelijk meer toepassingen, bijvoorbeeld het opvragen van uitgebreide product- en prijsinformatie.

Lees verder na de advertentie.

Waarschuwing: Er zijn problemen met het downloaden van de app. De ontwikkelaar probeert dit op te lossen.

appie-boodschappen

Je kunt ook buitenshuis producten scannen, bijvoorbeeld wanneer je bij vrienden iets lekkers hebt gegeten of wanneer je door de supermarkt loopt en nog even wil wachten met de aankoop. Je kunt snel meerdere producten achter elkaar scannen. Ben je klaar met scannen, dan kun je met één druk op de knop de gescande producten toevoegen aan je boodschappenlijst. Natuurlijk zitten ook de oude functies er nog in: meer dan 9.000 recepten, waaronder die van Allerhande. Je krijgt een overzicht van Bonusaanbiedingen, een lijstje van eerdere aankopen en een winkelzoeker voor adressen en openingstijden.

De nieuwe versie Appie 1.6 met barcodescanner staat al in de Android Market.

appie barcode

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's