De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nieuwe muziekdienst Apple komt ook naar Android’

Gijs Ettes
5 februari 2015, 10:15
2 min leestijd
‘Nieuwe muziekdienst Apple komt ook naar Android’

Geruchten gaan dat Apple een nieuwe muziekdienst wil lanceren die is gebaseerd op de content van het overgenomen Beats Music en moet concurreren met Spotify en Rdio. Het bedrijf zou bovendien werken aan een Android-app.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Android-app in aantocht’

apple android-app

Het zou de eerste keer zijn dat Apple een Android-app uitbrengt die het helemaal zelf heeft ontwikkeld. Momenteel is Beats Music beschikbaar als applicatie in Google Play (weliswaar niet in ons land), maar deze werd ontwikkeld toen Beats nog zelfstandig was. Daar kwam medio vorig jaar een einde aan toen Apple het bedrijf overnam voor een bedrag van omgerekend 2,2 miljard euro. Het was meteen de grootste overname ooit voor het bedrijf uit Cupertino.

Na de overname werd gespeculeerd dat Apple een einde zou maken aan ondersteuning voor Android, maar volgens 9to5Mac is niets minder waar. De nieuwe muziekdienst van het bedrijf wordt geïntegreerd in de muziekspelers van de iPhone, iPad en iPod touch en zal te vinden zijn in iTunes en de Apple TV, maar wordt ook beschikbaar als app voor Android. De functionaliteiten zijn vergelijkbaar met die van de Beats Music-app, al wordt het design door Apple op de schop genomen.

Meer over Apples nieuwe muziekdienst

De nieuwe muziekdienst wordt naar verluidt vanaf juni beschikbaar. Waarschijnlijk zal  deze tijdens het jaarlijkse WWDC (Worldwide Developers Conference) voor het eerst worden getoond, waarna een snelle release volgt. Eerdere berichten suggereerden een release in maart, maar vanwege diverse problemen zou Apple dit niet kunnen halen.

De dienst  moet de concurrentie aangaan met populaire diensten als Spotify en Rdio. Net als bij laatstgenoemden zul je voor het gebruik hoogstwaarschijnlijk moeten betalen. Er wordt over een maandelijks bedrag van 7,99 dollar gesproken, al is het nog niet bekend wat de dienst in Europa gaat kosten. Wel lijkt het erop dat onder meer afspeellijsten, mixes, sociale features en de optie op muziek in de cloud op te slaan, hun opwachting maken.

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu