Apple brengt mogelijk meer apps uit voor Android

Redactie
5 februari 2016, 9:51
2 min leestijd
Apple brengt mogelijk meer apps uit voor Android

Apple wil meer apps beschikbaar maken voor Android. Het bedrijf test momenteel Apple Music op het platform om te zien of onder gebruikers voldoende interesse is in  Apple Android-apps.

Lees verder na de advertentie.

Meer Apple Android-apps op komst?

Dat zei Tim Cook tijdens een bijeenkomst over de toekomstplannen van Apple. Tijdens zo’n event  spreekt Tim Cook medewerkers toe over de huidige situatie en de  toekomst van het bedrijf. Cook gaf geen verdere toelichting over zijn uitspraak om meer iOS-apps en -diensten beschikbaar te maken voor Android.  Welke apps in de rij staan om te worden omgezet blijft dus onduidelijk. Wel lijkt de stap logisch: het bedrijf wil immers zoveel mogelijk (nieuwe) gebruikers naar het eigen ecosysteem lokken.

move to ios app

Op fora wordt  volop gespeculeerd over welke iOS-apps mogelijk het daglicht gaan zien op Android. Voor de hand liggend is  iCloud en een uitbreiding van diensten zoals de kalender en e-mail-app. Ook iMessage is een goede kandidaat, zeker omdat  iOS veel  aanwezig is in het leven van Android-gebruikers via vrienden en familie die over een iPhone,  iPad  of iPod touch  beschikken.

Dit doet de concurrentie

Concurrent Google brengt  al langer apps voor andere platforms uit. Zo zijn diensten als Gmail, Google Maps, Drive en Foto’s ook voor iOS beschikbaar. Microsoft richt zich eveneens  meer en meer op Android en iOS met zijn eigen office-pakket. Daarnaast kocht het bedrijf deze week voor een miljoenenbedrag  de populaire toetsenbord-app SwiftKey. De achterliggende technologie van de app wil Microsoft  inzetten voor  het eigen  Word Flow-toetsenbord. Dat verscheen al voor iOS en maakt  binnenkort ook zijn opwachting op  Android.

Apple heeft momenteel drie apps in de Google Play Store staan: Apple Music, de overstap-app Move to iOS en Beats Pill, een companion-app voor de gelijknamige bluetoothspeaker. Zit jij te wachten op meer Apple-apps voor je Android? Laat het ons weten in de comments.

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu